Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ


Αυτά τα πεζοδρόμια δεν ψηφίσαμε ως αντιπολίτευση! Αν υπάρχει ένας δημοτικός σύμβουλος, όχι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη που θα τα ψήφιζε γι’ αυτά τα πεζοδρόμια να μας το πει. Απορώ με το τι ψηφίζει η δημοτική σας ομάδα κ. Αποστολάκη… 
Κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών.
Oι εικόνες αυτές που δημοσιεύσατε κ. Αποστολάκη, είναι από την Βόνιτσα επί δημαρχίας σας. Με τα πεζοδρόμια αυτά γελάνε παντού, ακόμα και εκτός του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας όπου τα δείξαμε… 
Οι εικόνες αυτές αν μη τι άλλο προκαλούν θλίψη. 
Πεζοδρόμια χωρίς ίχνος προδιαγραφών, με 70 εκατοστά πλάτος, χωρίς να υπάρχει το ελάχιστο πλάτος για τν εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, καθώς και για ειδικές κατηγορίες πολιτών. 
Αφού όπως λέτε ήταν αναγκαία τα πλακόστρωτα, τότε γιατί δεν τα προβλέψατε στην αρχική μελέτη σας ώστε να δημοπρατηθεί το έργο ολοκληρωμένο, να πάρει και έκπτωση και να μη κάνετε κατατμήσεις? 
Πολύ απλά γιατί δεν υπήρχε καν μελέτη... Εφαρμόσατε για άλλη μία φορά την γνωστή σας τακτική «ξεκίνα και θα δούμε» … 
Αυτό χαρακτηρίζει όλα τα έργα σας. Προχειρότητα και επιπολαιότητα. Το κόστος των 46.000€ που αναφέρατε, αφορούσε μόνο την προμήθεια πλακών. Άλλα υλικά δεν ήταν απαραίτητα? 
Τι ποιότητα κατασκευής έργου θα παρέδιδαν άνθρωποι που δουλεύουν στα οκτάμηνα, χωρίς φυσικά να είναι υποχρεωμένοι να είναι γνώστες των εργασιών αυτών? 
Αλλά κατά την προσφιλή σας τακτική, θα τα ξηλώνατε λίγο αργότερα και θα πλήρωνε ο Δήμος και τις 104.000€ όπως ισχυρίζεστε ότι θα γλύτωνε ο Δήμος.

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λέτε, έχοντας και 22 χρόνια εμπειρίας, ότι θα χρησιμοποιήσετε τα λεφτά για τις δήθεν θεομηνίες για να φτιάξετε ασφαλτοστρώσεις? Αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που θα σας δοθούν κ. Αποστολάκη, αλλά όλοι ξέρουμε σε ποιους θα πάνε….
Όσον αφορά την παρατήρηση σας, ότι θα ασφαλτοστρώσετε τους δρόμους και θα ξανασκάψετε, αν περάσετε μέσα από την πλατεία Ανακτορίου αυτή θα τρίζει ... Αυτό για εσάς είναι ο κανόνας. 
Σας θυμίζω ότι επί 10 μήνες είχατε σκαμμένη την πλατεία για 3η φορά και ποτέ δεν περάσατε μέσα από τη πλατεία να «θαυμάσετε» το έργο σας.

Για το Αίγιο έχω να σας πω ότι επί δημαρχίας σας και επί διοικήσεως σας στον ΦΟΔΣΑ, ήρθαν για πρώτη φορά σκουπίδια. Εσείς ανοίξατε την πόρτα κ. Αποστολάκη … Παραλείπετε σκοπίμως όμως να πείτε, πως η σημερινή διοίκηση υποχρεώθηκε να εφαρμόσει την Υπουργική Απόφαση του κ. Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4856/Β/4-11-20. Εσείς ο ίδιος πριν από 2 μήνες ξαναψηφίσατε την αποδοχή 4500 τόνων απορριμμάτων από το Αίγιο τώρα θέλατε περισσότερα λεφτά. 

Β) Τόσο η δημοτική μας παράταξη, όσο και η παράταξη του κ. Μασούρα, σας έχουμε προτείνει από την αρχή της δημοτικής περιόδου την ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβούλιου, ώστε να μπορούν να το παρακολουθούν όλοι οι δημότες. Εσείς όμως και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμμβουλίου με διάφορες προφάσεις έχετε αρνηθεί. Φοβάστε μήπως την ανάδειξη της ρητορικής σας δεινότητας και ευφράδειας σε ευρύ κοινό? Η έχετε να αποκρύψετε κάτι από τους δημότες ?Το ποσό που προτείναμε, θα εγγράφονταν στον προϋπολογισμό και θα πληρωνόταν το ακριβές ποσό που κόστιζε η ζωντανή αναμετάδοση του ΔΣ. Όσο ακριβώς χρειάζονταν και τίποτα παραπάνω.

Γ) Όσο αφορά τις τράπεζες το χάσατε το παιχνίδι κ. Αποστολάκη. Σε άλλους δήμους ακόμα πιο μικρούς από τον δικό μας, ενώ ήταν να κλείσουν τα υποκαταστήματα των τραπεζών όπως λόγου χάρη τον δήμο Παξών, δεν έκλεισαν τελικά ύστερα από συντονισμένες ενέργειες όλων. Μη προσπαθείτε να καρπωθείτε το θέμα. Εάν τελικά παραμείνει μια τράπεζα, αυτό θα είναι αποτέλεσμα των ενεργειών άλλων και όχι δικών σας., όπως του κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και πολλών εξ ημών που δε μπορώ να αναφέρω τώρα .
Αλήθεια πόσο θράσος μπορεί να έχετε ώστε να κατηγορείτε τους δημοτικούς συμβούλους της ελάσσονος αντιπολίτευσης ότι συμπράξανε μαζί μου? Τους κατηγορείται για στείρα πολιτική και κομματική αντιπαράθεση. Ξεχάσατε ότι υπάρχει ελευθερία ψήφου στο ΔΣ? 

Δ) Όσον αφορά το δικαίωμα του κάθε ανεξάρτητου δημοτικού σύμβουλου να τοποθετείται επί των θεμάτων, το προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης λόγω του θεσμικού του ρόλου, οφείλει να ζητά την νομιμότητα. Είχε κάθε δικαίωμα η κα Καρέλου να τοποθετηθεί. Αντ΄ αυτού της κλείσατε το μικρόφωνο και εσείς αγενέστατα της γυρίσατε την πλάτη, στην επί 6 χρόνια δημοτική σας σύμβουλο και αντιδήμαρχο, παίρνοντας τα χαρτιά και φύγατε. Όσον αφορά την ευλάβεια με την οποία τηρείται ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό αφήστε να το διαπιστώσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες απλά σας αναφέρω ότι κάθε φορά που σας δίνει τον λόγο ο κ. πρόεδρος του ΔΣ μιλάτε από 30-45 λεπτά ακατάπαυστα και άσχετα (λόγω της ευφράδειας σας και της ρητορικής σας δεινότητας να υποθέσω….)

ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

 

google page rank