Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στούπας, έκλεισε το μικρόφωνο στην πρώην αντιδήμαρχο κα Καρέλου που ήθελε να εξηγήσει τους λόγους παραίτησης της


Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο υπερψηφίστηκε η πρόταση της παράταξης μας με ψήφους τόσο της δικής μας παράταξης, όσο και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του κ Μασούρα, για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και καταψηφίστηκε η πρόταση του Δήμαρχου κ. Αποστολάκη με εισηγητή τον κ Βίτσα. 
Η πρόταση μας αφορούσε την ασφαλτόστρωση των χωμάτινων δρόμων εντός του οικισμού Παλαίρου και την κατάργηση κωδικών για προμήθεια πλακοστρώσεων ύψους 46.000€ λες και θα πλακόστρωναν καμία τεράστια επιφάνεια. 
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης από τον πρώην δήμο Παλαίρου, ψήφισαν την αναμόρφωση που αφορούσε «ασφαλτοστρώσεις χωμάτινων δρόμων Παλαιρου» και συντάχθηκαν με την πρόταση του κ. Δήμαρχου. Επίσης προτείναμε να συμπεριληφθεί στην αναμόρφωση η ζωντανή αναμετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, κάτι που γίνεται σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στον δήμο Άκτιου - Βόνιτσας δεν γίνεται ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων γιατί η δημοτική αρχή φοβάται την δημοσιοποίηση των πεπραγμένων της και των λεγομένων της και δεν θέλει οι δημότες να είναι ενημερωμένοι για τα όσα συμβαίνουν.
Συζητήθηκε επίσης, το πολύ σημαντικό θέμα του κλεισίματος των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής και αναδείχθηκε η ολιγωρία του δήμαρχου. Σε αυτό το ζήτημα που είναι άκρως σημαντικό για την τοπική κοινωνία και οικονομία, θα έπρεπε να κινηθούν μαζί όλες οι παρατάξεις, οι τοπικές μεγάλες επιχειρήσεις και όχι να έχει ο καθένας μεμονωμένες επαφές, χωρίς φυσικά να έλθει σε επικοινωνία ο δήμαρχος με τους αρχηγούς των υπολοίπων παρατάξεων .
Εγκρίθηκε ψήφισμα για την μεταφορά των λογαριασμών των νομικών προσώπων του Δήμου, του Δήμου, αλλά και όσων ιδιωτών επιθυμούν στην τράπεζα που θα παραμείνει στο δήμο μας για να στηριχθεί στο μέτρο του δυνατού.
Αγενή χαρακτηρίζουμε την συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Στούπα, να κλείσει το μικρόφωνο στην πρώην αντιδήμαρχο κα Καρέλου στο τέλος της συνεδρίασης, όταν ζητήσαμε διευκρινίσεις για τους λόγους παραίτησης της.

Για το Κύμα Αλλαγής 
Κασόλας Αθανάσιος 

google page rank