Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ζώντας από κοντά τα προβλήματα των δημοτών, που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, στέκεται δίπλα στις ανάγκες των μαθητών για εκπαίδευση από απόσταση . 
Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προμηθευτούμε και να διανείμουμε 550 tablets σε μαθητές που έχουν πραγματικά ανάγκη. Παρα το γεγονός ότι δεν είναι δίκη μας αρμοδιότητα αλλά του Υπουργείου Παιδείας.
Όλα τα tablets θα παραδοθούν μέχρι την Τετάρτη 25/11 απο τους προέδρους των σχολικών επιτροπών κα. Πανταζή Παναγιώτα και κ. Καουρα Ξενοφώντα στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων θα έχουν την ευθύνη για τη διανομή τους.
Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν.
Στόχος μας είναι να μην στερηθεί κανένα παιδί το δικαίωμα του στην εκπαίδευση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ο αριθμός των tablets (550) καλύπτει το 30% του μαθητικού δυναμικού (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).
Μετά το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας που ζούμε όλοι, τα tablets θα επιστραφούν στις σχολικές επιτροπές προκειμένου να αξιοποιηθούν σε άλλες δράσεις μελλοντικά. 
Εχουμε επίγνωση ότι το κόστος για την προμήθεια είναι μεγάλο για τον μικρό μας Δήμο, ωστόσο έχουμε αποφασίσει όλοι μαζί ότι πρώτα είναι τα παιδιά μας, η εκπαίδευση και η μόρφωση τους 
και μετά όλα τα αλλά.
Καλή δύναμη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς 
Εκ του Δήμου


 

google page rank