Ετικέτες

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Αθηνά Καρέλου π. Αντιδήμαρχος Ακτίου -Βόνιτσας: Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά των Στούπα και Αποστολάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο


Με αφορμή την μη απάντηση του δημάρχου στις ερωτήσεις του κ. Κασόλα και του κ. Μασούρα σχετικά με την ανάκληση μου από την θέση της αντιδημάρχου θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω τοποθετήσεις. 
Αφού ερωτήθηκε ο κ. δήμαρχος από τους κυρίους Κασόλα και Μασούρα όχι μόνο δεν απάντησε αλλά απομακρύνθηκε κιόλας από την τηλεδιάσκεψη χωρίς να δώσει τις αρμόζουσες εξηγήσεις προς τους προαναφερθέντες. 
Βέβαια ο κ. δήμαρχος γνωρίζει να παίζει τον ρόλο του σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν είναι η πρώτη του φορά προσβάλλοντας τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. 
Το ίδιο έπραξε με διαφορετικό τρόπο και ο κύριος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου από τον οποίο ζήτησα τον λόγο, όχι μόνο δεν μου έδωσε το δημοκρατικό δικαίωμα του λόγου αλλά απεναντίας έδωσε τέλος στο δημοτικό συμβούλιο. Διερωτώμαι τώρα εγώ για ποιο λόγο δεν μου έδωσε το δικαίωμα να μιλήσω στο δημοτικό συμβούλιο; 
Μήπως φοβόταν κάτι; 
Πάντα προσπαθούσα και σαν δημοτική σύμβουλος και ιδίως κατά την περίοδο που ήμουν αντιδήμαρχος να έχω την αλήθεια και το δίκαιο ως γνώμονα πολιτικού προσανατολισμού για το καλό των δημοτών μας, παρ΄ όλο που η ατμόσφαιρα στον χώρο ορισμένων προσώπων της πρώην παράταξης στην οποία άνηκα (κλειστό κύκλωμα) διέποταν από <<τρικλοποδιές>> και <<άδειασμα>> σε πολλές περιπτώσεις. 
Βέβαια ο κ. δήμαρχος ο οποίος είναι επικεφαλής της παράταξης στην οποία άνηκα, κατά την προεκλογική περίοδο και πριν αποφασίσω (δυστυχώς) να μπω στο ψηφοδέλτιο του, αφού εξέφρασα την δυσαρέσκεια μου για διάφορες πρακτικές που διέκρινα και που ήταν αντίθετες με το όφελος των δημοτών και του τόπου μας μου υποσχέθηκε ότι θα διορθωνόταν η κατάσταση αν εισχωρούσα στο ψηφοδέλτιο του, πράγμα που δεν έγινε ποτέ και δυστυχώς επιδεινώθηκε ακόμα πιο πολύ. 
Επίσης σχετικά με την παραχώρηση της γεώτρησης στην περιοχή <<Μπαλκωτός>> σε ιδιώτη , όχι μόνο δεν γνώριζα τίποτα, αλλά ενημερώθηκα τελευταία στιγμή
Ο δήμαρχος στην συζήτηση που είχαμε και με τους υπόλοιπους εκλεγμένους από την ενότητα Μεδεώνος ήθελε προτρέποντας με να ψηφίσω υπέρ της παραχώρησης της γεώτρησης σε ιδιώτη πράγμα που αρνήθηκα. 
Τελειώνοντας και προς ενημέρωση όλων θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ, αλλά απομακρύνθηκα από το δημοτικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για το γεγονός ότι δεν είχα να εισηγηθώ ΚΑΝΕΝΑ θέμα του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στο χώρο του δημαρχείου Μεδεώνος γιατί τα προβλήματα στην κάθε δημοτική ενότητα δεν γνωρίζει κανένας καλύτερα από αυτόν που τα βιώνει καθημερινά. 
Την επόμενη (30-9-2020) μου επιβλήθηκε από τον δήμαρχο ΑΝΑΚΛΗΣΗ από την θέση της αντιδημάρχου. 
Κλείνοντας αναρωτιέμαι γιατί ο δήμαρχος και το κλειστό κύκλωμα αντιπαθούν τόσο πολύ την Κατούνα και την ενότητα Μεδεώνος

ΒΕΜΗ ΚΑΡΕΛΟΥ ΑΘΗΝΑ