Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Η καρδιά του Ντιέγκο σταμάτησε την Τετάρτη

H αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι άρχισε στις 30 Οκτωβρίου, την ημέρα των 60ων γενεθλίων του. Τότε, δεν είχε τη δύναμη να περπατήσει μόνος.
Η καρδιά δεν άντεξε και το πρωί της Τετάρτης, στο σπίτι του στο Τίγκρε, ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή. Το χρονικό για το μεγάλο «αντίο».
H αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι άρχισε στις 30 Οκτωβρίου, την ημέρα των 60ων γενεθλίων του. Τότε, στην εκδήλωση που βρέθηκε για να τιμηθεί δεν είχε τη δύναμη να περπατήσει μόνος. Με τη βοήθεια δυο ατόμων παρέλαβε τις πλακέτες και αποσύρθηκε σπίτι του. Και η 2η Νοεμβρίου, ήταν η αρχή για τον τραγικό Νοέμβριο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Εκείνη τη μοιραία Δευτέρα, ο Ντιεγκίτο διακομίσθηκε στην κλινική της Λα Πλάτη «Μια πτώση της διάθεσής του που επηρέασε την διατροφή του» τόνισε ο γιατρός του Λεοπόλδο Λούκε και ηρέμησε τον κόσμο.
Όμως η κατάσταση ήταν πιο σοβαρή και μια ημέρα αργότερα έπρεπε να μεταφερθεί στην κλινική Olivos, όπου το βράδυ προγραμματίστηκε εσπευσμένα επέμβαση στο κεφάλι του για να απορροφήσουν το αιμάτωμα. Η επέμβαση κράτησε 80 λεπτά και ο γιατρός του ποδοσφαιρικού θρύλου, Λεοπόλντο Λούκε, εμφανίστηκε αισιόδοξος στις δηλώσεις τους, λέγοντας: «Ο οργανισμός του Ντιέγκο τα πήγε πολύ καλά στην εγχείρηση. 
Τώρα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε, αλλά είναι όλα ελεγχόμενα. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας, δεν είναι περίπλοκη, αλλά δεν παύει να είναι μια εγχείρηση στο κεφάλι».
Με τι είχε διαγνωστεί; Ηταν ένα είδος θρόμβου στο κεφάλι, που παράγεται από μια τραυματική ρήξη φλεβικών αγγείων. Στις 11 Νοεμβρίου, και μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας, ο Ντιέγκο πήρε εξιτήριο και πήγε στο σπίτι στη Nordelta για να συνεχίσει την ανάρρωσή του. Από εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν περισσότερα νέα για την κατάσταση της υγείας του μέχρι τη μοιραία μέρα. Οι πρώτες πληροφορίες τόνισαν πως υπέστη καρδιακή ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατροί και νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν, όπως αναφέρει το gazzetta.gr.

Πηγή: https://www.voria.gr
google page rank