Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο ΑΟ Πλαγιάς έπαιξε μπάλα αλλά γνώρισε την ήττα με 0-2 από τον Αμβρακικό.


Αιτωλοακαρνάνικο ντέρμπυ σήμερα Σάββατο 23 Νοέμβρη για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πρέβεζας-Λευκάδος και η ομάδα μας φιλοξένησε τον πρωτοπόρο Αμβρακικό. Οι δυο αντίπαλοι έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, δημιούργησαν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες με τον Αμβρακικό να υπερέχει στα σημεία μόνο. Ο ΑΟ Πλαγιάς αν και βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ  προσπάθησε ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να επιδιώξει ακόμα και τη νίκη, αλλά λίγο η τυχη, λίγο οι λάθος επιλογές στο τελείωμα της φάσης και τέλος ένα πέναλντυ στο πιο κρίσιμο σημείο έφεραν την ήττα.
   Ο προπονητής Νίκος Κωσταράκης παρέταξε πρωτοεμφανιζόμενη εντεκάδα αφήνοντας στον πάγκο Σταμουλάκη και Φραγκολιό και δίνοντας τη θέση του σε Μπουρδάρα Ζ και Καταγή Π. αντίστοιχα. Αναλυτικότερα αγωνίστηκαν οι: Καταγής Γ., Κοκόλης, Βερύκιος, Πανταζής, Κατσαβριάς, Παξινός(C), Περιστέρης, Καταγής Π., Μωραΐτης Γ., Μωραΐτης Β., και Μπουρδάρας.
 Για άλλον ένα αγώνα ο ΑΟ Πλαγιάς μπήκε στο ματς μουδιασμένα, ή καλύτερα δεν μπήκε καθόλου πριν το δεκαπεντάλεπτο. Ο Αμβρακικός το εκμεταλλεύτηκε αυτό και στα πρώτα λεπτά κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να χάσει ευκαιρίες για άλλο ένα τουλάχιστον. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας σε όλες τις γραμμές εκείνη τη στιγμή ήταν απενεργοποιημένη μπορούμε να πούμε, κάτι που ευτυχώς άλλαξε στην πορεία. 
   Το πρώτο γκολ των φιλοξενουμένων το πέτυχε ο Χαϊδάκης στο 5ο λεπτό. Είχε προηγηθεί σουτ προς την εστία του ΑΟ Πλαγιάς, που έδιωξε σε πρώτη φάση ο Καταγής, αλλά η μπάλα κόλλησε στην περιοχή, δεν απομακρύνθηκε σωστά από τους αμυντικούς και έφτασε στα πόδια του σκόρερ ο οποίος δοκίμασε το σουτ από τη γραμμή της περιοχής.
   Στη συνέχεια η ομάδα μας εδειξε να ξυπνά και να σταθεροποιεί το παιγνίδι, να περιορίζει τον Αμβρακικό μέχρι το κέντρο και παράλληλα να προσπαθεί να βρει κενό προς την αντίπαλη εστία.
Στο  32ο λεπτό ο Μωραΐτης Β. βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα σε διαγώνια θέση από δεξιά, αλλά δεν φάνηκε όσο ψύχραιμος θα έπρεπε και έκανε ένα βιαστικό και αδύναμο σουτ, πάνω στα χέρια του τερματοφυλακα.
   Στη συνέχεια ο Μπουρδάρας βρέθηκε να κινείται παράλληλα προς την γραμμή της αντίπαλης περιοχης κοντά στο ύψος του πέναλντυ, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ ή να σπάσει τη μπάλα στον Παξινό που καραδακούσε δίπλα του με αποτέλεσμα να απολέσει μια σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση.
   Το ημίχρονο έληξε με το 0-1 υπέρ των φιλοξενουμένων.
    Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στον ΑΟ Πλαγιάς που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, έκλεισε τον Αμβρακικό στα καρέ σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικός, μένοντας έτσι μακριά από την επίτευξη τέρματος.
    Στο 55ο λεπτό ο Περιστερης θα βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα, θα πλασάρει αλλά ο Πάχης θα πέσει στην πορεία της μπάλας και θα σώσει.
    Μεγάλη ευκαιρία επίσης δέκα λεπτά μετά, στο 65' όταν ο Παξινός έπειτα από σέντρα του Μωραΐτη Β. θα κάνει την κεφαλιά και η μπάλα θα γλύψει το "Γ" της εστίας του Αμβρακικού.
    Σε εκείνο το σημείο και ενώ όλα έδειχναν ότι είναι ζήτημα χρόνου να έρθει η ισοφάριση, σε μία αντεπίθεσητου Αμβρακικού, ο Χαϊδάκης ερχόμενος με τα πόδια στην μπάλα από αριστερά μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κατσαβριά. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλντυ, η μπάλα στήθηκε και ο Κούτσικος έκανε το 0-2 στο 68ο λεπτό.
Ο ΑΟ Πλαγιάς δεν σταμάτησε τις προσπάθειες για κάποιο γκολ, χάνοντας μια μεγάλη ακόμα ευκαιρία αυτή τη φορά με τον Σταμουλάκη που είχε περάσει στο παιγνίδι από το 56ο λεπτό, όταν σε μια σέντρα του Βερύκιου βρέθηκε 2 μέτρα από το τέρμα αλλά δε δοκίμασε να κάνει απ' ευθείας την κεφαλιά, παρά προσπάθησε να κάνει κοντρόλ με το στήθος, πράγμα που δεν κατάφερε.
   Τελευταία ευκαιρία για τον ΑΟ Πλαγιάς σημειώθηκε στο 86' όταν ο Καταγής Χαράλαμπος, που επέστρεψε στα γήπεδα έπειτα από μια πενταετία περίπου και μπήκε σαν αλλαγή στο 80', βρέθηκε κοντά στο τέρμα έκανε την προβολή αλλά η μπάλα κύλησε παράλληλα με τη γραμμή της εστία και έδιωξαν οι αμυντικοί.

Για τον Αμβρακικό αγωνίσθηκαν οι:
 ΠΑΧΗΣ, ΦΕΣΣΑΣ, ΦΟΥΡΛΗΣ (90’ ΖΙΑΒΡΑΣ), ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Δ.Γ., ΛΙΟΤΣΟΣ, ΧΑΣΑΚΗΣ, ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Δ.Κ., ΣΠΥΡΑΚΟΣ (68’ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ), ΧΑΪΔΑΚΗΣ, ΚΟΛΟΒΟΣ, ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ (80’ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ).
 Αποτελέσματα 10ης αγωνιστικής
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ-ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ 1-2 
ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  6-0  
Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ-ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ  3-1 
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ 4-0
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑ Σ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 0-2
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ – ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ  6-2 
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ 3-0αα
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ 1-2
 Βαθμολογία(Σε 10 αγώνες)  
1. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ               26
2. ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ                  25
3. ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ                               25
4. ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ      22
5. ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                    18
6. Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ                                     17
7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ                          17
8. ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ                                  16
9. ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ                               14
10. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ                      14
11. ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ                        10
12. ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ                           9
13. Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ                                     8
14.ΕΡΜΗΣ  ΚΑΝΑΛΙΟΥ                         6
15. ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                             0
16. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ -
 Επόμενη 11η Αγωνιστική
ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο.ΜΥΤΙΚΑ
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ-ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ-Α.Ο. ΠΛΑΓΙΑΣ
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ-ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ
Alexis 
fcplagias
google page rank