Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΒΟΝΙΤΣΑ: O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑΣ επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία της Βόνιτσας καθώς και το 2ο Νηπιαγωγείο.


Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου το πρωί, ημέρα της εορτής του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος που θεωρείται προστάτης των παιδιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ  επισκέφθηκε τα δύο συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία της Βόνιτσας καθώς και το 2ο Νηπιαγωγείο. 
Με πολλή χαρά  τα τριακόσια περίπου παιδιά των δύο Δημοτικών Σχολείων της Βόνιτσας, με τους διδασκάλους υποδέχθηκαν θερμά τον Μητροπολίτη στον κεντρικό χώρο των σχολείων.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Διευθυντές και τους Δασκάλους, για ό,τι προσφέρουν στις ψυχές των παιδιών και επικοινώνησε με απλά και ζεστά λόγια με τους μαθητές. Πατρικά προέτρεψε τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι ο Χριστός είναι ο Θεός μας, ο Πλάστης μας, ο Λυτρωτής μας.
Με τον διάλογο που ακολούθησε βοήθησε  τους μαθητές ο Σεβασμιώτατος, να γνωρίσουν με ποιον τρόπο οι παιδικές ψυχές τους θα αγαπήσουν και θα συνδεθούν με τον Σωτήρα Χριστό μας. Στην συνέχεια μοίρασε σε όλα τα παιδιά ως ευλογία μια εικόνα του Κυρίου μας. Προηγουμένως είχε συνάντηση με τους Διευθυντές και τους Δασκάλους των Σχολείων της Βόνιτσας με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα των μαθητών και των Σχολείων.

google page rank