Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αντιδράσεις στην Τρύφου για το νηπιαγωγείο


H αναστολή λειτουργίας στο Νηπιαγωγείο του Δ.Δ. Τρύφου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας αποτέλεσε θέμα ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη και Νίκου Καραθανασόπουλου , οι οποίοι υποστηρίζουν πως  είναι οξυμένα τα προβλήματα που εντοπίζονται και στην προσχολική αγωγή, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Αναφερόμενοι στο παράδειγμα του Νηπιαγωγείου του Δ.Δ. Τρύφου  του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, τονίζουν ότι δεν λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς λόγω έλλειψης Νηπιαγωγού. 
Ζητείται από τους γονείς να γίνεται η μεταφορά των νηπίων σε άλλο νηπιαγωγείο (του Δ.Δ. Κατούνας) με ταξί χωρίς συνοδό και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων καθημερινά. Οι γονείς είναι  αποφασισμένοι να μη δεχτούν τη μεταφορά των παιδιών τους σε άλλο νηπιαγωγείο και αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να στελεχωθεί το Νηπιαγωγείο με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.
«Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νηπιαγωγείο Τρύφου, τεράστια είναι η  ευθύνη της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημόσια παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζονται ακόμα και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της» υποστηρίζουν οι βουλευτές που ερωτούν τον υπουργό Παιδείας ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε το Νηπιαγωγείο Τρύφου να λειτουργήσει.
agrinionews.gr
google page rank