Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Με στίχο του Καβάφη απαντάει ο Δημήτρης Μασούρας πως δεν θα συμμετέχει στο κάλεσμα για δημοτικό συμβούλιο της 9/11 δια περιφοράς

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις 
Κ.Π. Καβάφης
Η δημοτική αρχή αποστέλλει προσκλήσεις για το δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για να τηρεί τους όρους του νόμου, το πνεύμα του οποίου καταστρατηγεί: παραλείπει την προβλεπόμενη συνεδρίαση τουλάχιστον μία φορά το μήνα, αφού θεωρεί κατ’ επανάληψη ότι αποτελεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μια μονοθεματική συνεδρίαση δια περιφοράς για θέμα που έπρεπε να ψηφιστεί σε ορθή επανάληψη. 
Αντιμετωπίζει το δημοτικό συμβούλιο ως πάρεργο. 
Δεν θέλει ούτε την ενημέρωση των δημοτών, ούτε τη δημιουργική κριτική και τον διάλογο που προκύπτει από τη συμμετοχή συμβούλων όλων των παρατάξεων. 
Η δημοτική αρχή αρνείται κατ’ επανάληψη ν’ αποδεχθεί την πρότασή μας για δημόσια μετάδοση του συνόλου των συνεδριάσεων του δ.σ. Επιλέγει τη συνεδρίαση δια περιφοράς, με γραπτή δηλ. τοποθέτηση των παρατάξεων, χωρίς ανταλλαγή απόψεων, χωρίς καμία διευκρίνιση και χωρίς φυσικά δυνατότητα να ενημερωθεί η κοινωνία για τα τεκταινόμενα στο δήμο. 
Είναι φανερό εν τέλει ότι ο κ. Στούπας δεν επιτελεί τον θεσμικό του ρόλο, αλλά λειτουργεί ως υπάλληλος του κ. Αποστολάκη, όπως έχουμε ήδη επισημάνει. 
Αυτόν τον δρόμο διάλεξε και θα κριθεί. 
Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή φοβάται τον εξευτελισμό που υφίσταται στα μάτια του οποιουδήποτε πολίτη παρακολουθεί σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που λαμβάνει δημοσιότητα, εξαιτίας της ανερμάτιστης σε κάθε επίπεδο πολιτικής της και του φόβου για τον δημοκρατικό έλεγχο που υπεύθυνα ασκούμε ως αντιπολίτευση. 
Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν το δρόμο και δεν θα δεχθούμε την απαξίωση του κορυφαίου οργάνου του Δήμου, του μόνου οργάνου που αντικατοπτρίζει τις επιλογές των πολιτών αυθεντικά. 
Ζητάμε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη και μετάδοση διαδικτυακά για την περίοδο διάρκειας των υγειονομικών μέτρων. 
Η παράταξή μας δεν θα συμμετάσχει στο δημοτικό συμβούλιο της 9/11. 
Για τη δημοτική παράταξη "Συμφωνία Ελπίδας" 
Δημήτρης Μασούρας
google page rank