Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ Κο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΣΟΛΑ “ Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ  ΣΤΟΝ Κο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΣΟΛΑ 

Κύριε Κασόλα : “ Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” 

Ο κύριος Κασόλας εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να δικαιολογήσει την μη συμμετοχή  του στο «Δια περιφοράς» Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9  Νοεμβρίου 2020. 

Στην ανακοίνωση αυτή, αν και μπερδεμένα, αναφέρεται σε μια σειρά ζητήματα. Να τα δούμε ένα – ένα. 

1. Δημοτικό Συμβούλιο «Δια περιφοράς» 

Καταγγέλλει ο κύριος Κασόλας τον τρόπο διεξαγωγής «Δια περιφοράς» του  Συμβουλίου στις 9 Νοεμβρίου. 

Πρέπει λοιπόν να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο Δ.Σ γίνεται σε μια περίοδο που η  χώρα βρίσκεται σε γενικό κλείσιμο (Lockdown). 

Δεύτερο, για να προετοιμαστεί Δ.Σ με τηλεδιάσκεψη πρέπει να συνεργαστούν  κάποιοι άνθρωποι μέσα στον ίδιο χώρο, γεγονός που θεωρούμε ότι πρέπει να  αποφεύγουμε σήμερα. 

Εδώ όμως η υποκρισία περισσεύει.  

Ζητάει να γίνει Δ.Σ το οποίο αποτελείται από 27 μέλη, με τηλεδιάσκεψη, ενώ στις 26  Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου το Δ.Σ του Φ.Ο. Δ.Σ.Α ,που αποτελείται από 5 μέλη,  έγινε «Δια περιφοράς». 

Πολύ όψιμή η δημοκρατική σας ευαισθησία κύριε Κασόλα; 

Όσο για τον Πρόεδρο του Δ.Σ τον κύριο Στούπα Θεόδωρο , εμείς είμαστε περήφανοι  που ο συγκεκριμένος άνθρωπος με πλούσια διαδρομή και ήθος στην αυτοδιοίκηση  είναι Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου. 

Η μέχρι σήμερα θητεία του δηλώνει καθαρά ότι διευθύνει τις εργασίες του  συμβουλίου υπεύθυνα και δημοκρατικά 

2. Τράπεζα Πειραιώς  

Αναφέρεται στο κλείσιμο της τράπεζας και καταλογίζει ευθύνη στο Δήμαρχο και την  Δημοτική Αρχή γι' αυτό. 

Αν είναι δυνατόν! 

Δεν γνωρίζει ο Κος Κασόλας ότι οι τράπεζες είναι Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και  αποφασίζουν με μοναδικό κριτήριο την οικονομική τους Βιωσιμότητα; Δεν βλέπει και δεν ακούει ότι καταστήματα Τραπεζών σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει  και κανένας Δήμαρχος πουθενά δεν κατάφερε να το σταματήσει ; 

Τα υπόλοιπα είναι φθηνοί λαϊκισμοί. 

Ωστόσο θεωρούμε ότι το κλείσιμο της Τράπεζας θα είναι πλήγμα για την Βόνιτσα  και το Δήμο γι' αυτό άλλωστε φέρουμε το θέμα με δική μας Πρωτοβουλία στο  Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ενημερώθηκε δύο φορές απ ΄ τον  Δήμαρχο για το θέμα καθώς και τις κινήσεις που ως Δημοτική Αρχή κάναμε για να  αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. 

3. Χ.Υ.Τ.Α ΠΑΛΑΙΡΟΥ 

Αφήνει αιχμές ο κύριος Κασόλας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων  στο Χ.Υ.Τ.Α Παλαίρου. 

Προφανώς έχει επιλεκτική μνήμη. 

Ξεχνάει ότι ο ίδιος είναι Πρόεδρος του Φ.Ο.Δ. Σ Α ; 

Μήπως ξεχνάει ότι μόλις προχθές 6 Νοεμβρίου ψήφισε στο Δ.Σ του  Φ.Ο.Σ.Δ.Α την αποδοχή για δεύτερη φορά από το Αίγιο 8.000 τόνων  σκουπιδιών ύστερα από την απόφαση του αρμόδιου Υπουργού και αίτημα  του Δήμου Αιγιαλείας; 

Μήπως ξεχνάει ότι η πρόταση για την μεταφορά των σκουπιδιών πέρασε  από το Δ.Σ του Φ.Ο.Δ. Σ Α. με πλειοψηφία 3 – 2 αφού την ψήφισε ο κύριος  Κασόλας με τους δύο εκπροσώπους του Δήμου Ξηρομέρου, ενώ  

καταψήφισαν και μειοψήφησαν Αποστολάκης – Τσακάλης; 

Τελικά μήπως θα προτείνετε σε επόμενη συνεδρίαση να δεχθούμε και τα  σκουπίδια της Κέρκυρας; Λέμε μήπως ; 

4. Έργα που εκτελούνται στο Δήμο 

Αναφέρεται στα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στο Δήμο μας. Εδώ θα το πάρετε απόφαση κύριε Κασόλα. Όσο και αν προσπαθείτε να τα  αποτρέψετε τα έργα θα γίνουν και θα είναι μεγάλα και πολλά σε όλες τις Δημοτικές  Ενότητες. 

Γνωρίζουμε τον εκνευρισμό σας για την άριστη συνεργασία Περιφέρειας - Δήμου  αλλά θα το συνηθίσετε και αυτό. Την μόνη υπηρεσία που ξέρετε να προσφέρετε  είναι να δυσφημείται το Δήμο μας παντού. 

Όσο για το έργο στη θέση « Όχθια Παλαίρου» δεν ενημερωθήκατε ότι στο  προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν πέρασε η πρόταση του Περιφερειάρχη  για ανάθεση του έργου με την διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού δεν ψηφίστηκε  από την αντιπολίτευση; 

Εδώ να ευχαριστήσουμε τον πρώην Βουλευτή και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο  Νίκο Μωραΐτη για την προσπάθεια που καταβάλει να επαναφέρει το θέμα για  συζήτηση στα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας ώστε το έργο να εκτελεστεί  σύντομα. 

Προφανώς και εδώ χρειάζεστε καλύτερη ενημέρωση. 

Για το ζήτημα λειτουργίας Πολεοδομίας στο Δήμο μας είχατε ενημερωθεί  προσωπικά από το Δήμαρχο ότι θα δοθεί παράταση για τη σύστασή της και μέχρι  τότε ο κόσμος θα εξυπηρετούνταν από το Μεσολόγγι, όπως και έγινε.

Όπως καλά γνωρίζετε το προσωπικό που υπηρετεί στην Τεχνική Υπηρεσία δεν  επαρκεί, σε καμία περίπτωση, να στελεχώσει τέτοια υπηρεσία. Για το λόγο αυτό  φροντίσαμε και εγκρίθηκαν τέσσερις θέσεις προσωπικού (Π.Ε Αρχιτεκτόνων, Π.Ε  Πολιτικών Μηχανικών, Π.Ε Πληροφορικής, Π.Ε Διοικητικού) που θα στελεχώσουν με  επάρκεια την υπηρεσία ώστε να εξυπηρετεί τους πολίτες πλήρως και με ταχύτητα.   

Αυτά κατ΄ αρχάς και ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην λειτουργήσετε ως  λαϊκιστής δημοσιογράφος, αλλά ως υπεύθυνος επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης του Δήμου μας.  

Για την Δημοτική Αρχή 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Γεώργιος – Θεόδωρος Αποστολάκης


google page rank