Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σημειώθηκε στις 17:18 – Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο το επίκεντρο εντοπίζεται 8χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:18 στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου της Αθήνας.
Το επίκεντρο της ασθενούς σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στα 8χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ.

Ο σεισμός αυτός έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από τη γραμμή σεισμοπλήκτων «1135» του ΚΕΕΛΠΝΟ, που λειτουργεί από τις 11 Φεβρουαρίου και στην οποία καταγράφεται η απόφαση της πλειονότητας των κατοίκων της Κεφαλονίας να επιστρέψουν, πλέον, στα σπίτια τους μετά τα αλλεπάλληλα χτύπηματα του Εγκέλαδου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 87,2% των κατοίκων διαμένουν στα σπίτια τους, το 7,9% σε φίλους/συγγενείς, το 2,6% στο αυτοκίνητο, το 1,8% σε σκηνή και μόλις το 0,5% σε πλοίο. Όσοι έχουν πληγεί και δεν μένουν στο σπίτι τους, σε ποσοστό 32,2% είναι άτομα με χρόνια πάθηση, το 25,4% είναι με παιδιά κάτω των 15 ετών, το 11,9% είναι άτομα με αναπηρία άνω των 67% και το 6,8% είναι άτομα με αναπηρία έως 67%.
Παρόλα αυτά αυτό που προκύπτει από τα ίδια στοιχεία είναι ότι 6 στους 10 κατοίκους του νησίου δεν έχουν αποβάλει τον φόβο για την πιθανότητα ενός νέου μεγάλου σεισμού. Το 5,8% αγωνιά για την επιδιόρθωση/ανακατασκευή της οικίας του, το 3,9% της επιχείρησής του και το 2% για θέματα υγείας του ιδίου και της οικογενείας του.

protothema.gr
agrinionews
google page rank