Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: “Ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός κι αν είναι στα τελευταία στάδια”.

Ο υπουργός Υγείας είπε μια μεγάλη αμερικανική εφημερίδα ότι ο ίδιος δεν θεωρεί «ασθένειες όπως ο καρκίνος» να είναι «επείγουσα, εκτός αν βρίσκονται στα τελικά στάδια».

Δείτε τα σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη εμφανίστηκε σε ένα άρθρο στην  Washington Post, η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο , η οποία έδειξε πως οι ασθενείς με καρκίνο ανασφάλιστων αριστερά για να πληρώσουν για τη δική τους σωτήρια θεραπεία, ως αποτέλεσμα της απώλειας κάλυψης κοινωνικής ασφάλισης λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας.
Το έγγραφο επισημαίνει ότι σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 2,3 - ή σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες - χωρίς ασφάλιση υγείας.
Γεωργιάδης είπε Anthony Faiola, London επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας, ότι οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται σε δημόσια νοσοκομεία, ανεξάρτητα από το καθεστώς ασφάλισης.
"Αλλά ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρείται επείγουσα, εκτός αν βρίσκονται στα τελικά στάδια», πρόσθεσε.
Τα σχόλια του υπουργού θεωρήθηκαν από πολλούς παρατηρητές ως επιβεβαίωση ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη ημέρα στο Lancet, έγκριτα ιατρικά περιοδικά του κόσμου, που αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα είναι «σε κατάσταση άρνησης» σχετικά με την κλίμακα από τις κακουχίες που έπληξαν το λαό της Ελλάδα με πρωτοφανείς περικοπές στις δαπάνες για την υγεία.
Η εφημερίδα ακούσει από ένα ανασφάλιστο ασθενή με καρκίνο, ο Νίκος Σολωμού, 60, ο οποίος δεν έχει απομείνει για να πληρώσει για μια σωτήρια πράξη, αφού αναγκάστηκε να πουλήσει γεωργικός εξοπλισμός και ακίνητο για να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα που υπερβαίνουν πλέον € 50.000 χρήματα.
Σολωμός, ο οποίος πρόσφατα έμαθε ότι ο καρκίνος είχε δώσει μεταστάσεις στο συκώτι του, χρειάζεται τώρα € 12.000 για τη λειτουργία.
"Εμείς απλά δεν το έχουμε", δήλωσε στην Washington Post. 
Αλλά Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται σε δημόσια νοσοκομεία, ανεξάρτητα από το καθεστώς ασφάλισης, έχοντας δημιουργήσει ένα ταμείο € 13 εκ. για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις από τα χρήματα που κατασχέθηκαν σε καταστολή της φοροδιαφυγής. 
Την Τρίτη, ο Μητροπολίτης Ιατρείο, με έδρα την Αθήνα εθελοντική πρωτοβουλία για την υγεία που παρέχεται δωρεάν περίθαλψη σε χιλιάδες ανασφάλιστους άνθρωποι αποκλεισμένοι από την ελεύθερη κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης, γράφει το άρθρο Washington Post και άλλες εκθέσεις ήταν «να διαταραχθεί η ηρεμία της κυβέρνησης και της μεγάλες ελληνικές μέσα μαζικής ενημέρωσης, που έχουν απλώς «θάβονται» την πραγματική κατάσταση στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας ".
Τον περασμένο Ιούλιο, το κέντρο προειδοποίησε ότι οι "απάνθρωπες πολιτικές" του υπουργείου υγείας αριστερά "ανασφάλιστους ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι επειδή δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν για τη θεραπεία ή / και το κόστος των φαρμάκων τους».

Έχουμε χάσει φίλους και φίλες από καρκίνο. Στην οικογένεια μου έχουμε θεραπευόμενο/η καρκινοπαθή.  Καταβάλλουμε και το ψυχικό και το οικονομικό κόστος δίχως δεύτερη σκέψη. Ταξίδια στην Αθήνα, γιατί βλέπεις η υγειονομική ομπρέλα του ελληνικού κράτους δεν μας καλύπτει εμάς που μας έλαχε να ζούμε στα νησιά.  
Απαιτούμε από το ασφαλιστικό Ταμείο την πενιχρή συνδρομή (που έχουμε πληρώσει άλλωστε και μας είναι απολύτως αναγκαία). Αδιαμαρτύρητα. Με αισιοδοξία και δύναμη που είναι απαραίτητη για να νικηθεί η αρρώστια.  Μαθαίνω κι ότι καλός μου φίλος στήνεται με τις ώρες στις ουρές για να εξασφαλίσει το ακριβό φάρμακο για οικείο του πρόσωπο, και το χειρότερο συνωστίζονται μαζί του και ασθενείς που δεν έχουν ούτε δύναμη, ούτε υπομονή να περιμένουν. Και διαβάζω αυτές τις δηλώσεις του κατεδαφιστή της δημόσιας υγείας. “Ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός κι αν είναι στα τελευταία στάδια”.  Δεν στέκομαι σ’ αυτό τον εν τέλει γραφικό ακροδεξιό φωνακλά, που κάποιοι τον έχουν βάλει στη δουλειά του Μέγκελε και των προγραμμάτων ευθανασίας των ναζί τη δεκαετία του 1930.  Σε αυτούς που τον στηρίζουν στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο με την ψήφο τους, στέκομαι… Δεν θέλω να πω άλλα.  Μακάρι να μην έρθετε στην ανάγκη του.
enetenglish.gr
redkangaroo

google page rank