Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Παραίτηση στις “Γέφυρες στον Κόσμο” και μετά την Γεν. Συνέλευση

Λίγες μέρες μετά τα πρόσφατα σχόλια της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου έκανε λόγο για «σκάνδαλα» από διαχείριση που κάνουν ΜΚΟ σε χρήματα προοριζόμενα για μισθοδοσία  εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, και αφού προχώρησε σε ειδική αναφορά στη ΜΚΟ «Γέφυρες στον κόσμο» της Βόνιτσας, χωρίς βέβαια να αποδίδει σε αυτή συγκεκριμένες κατηγορίες, πέραν της προεδρίας της από υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε μια ηχηρή παραίτηση από το Δ.Σ των «Γεφυρών», να επισφραγίσει τη σύγχυση που ούτως ή άλλως φαίνεται πως υπήρχε στα ενδότερα του συλλόγου.
Η κα Γεωργία Τζαβαλά υπέβαλε την παραίτησή της, παραμένοντας βέβαια μέλος του συλλόγου, ως μια «κίνηση διαμαρτυρίας», σχετικά με το γεγονός ότι «οι “Γέφυρες” έχουν σχεδόν χάσει την ταυτότητά τους ως Σύλλογος που σκοπό έχει την αδελφοποίηση της πόλης της Βόνιτσας με τρεις ευρωπαϊκές πόλεις και μια σειρά άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων», όπως σχολιάζει η ίδια στο agrinionews.gr.
Όπως εξηγεί, σκοπός της παραίτησής της ήταν να δοθεί η αφορμή ώστε να «προχωρήσει ο σύλλογος στο επόμενο βήμα», όπως και έγινε, σύμφωνα πάντα με την κα Τζαβαλά.
«Η κα Κανέλλη δεν συνέδεσε τις «Γέφυρες στον κόσμο» με χρηματικά σκάνδαλα σε αυτά που είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ανέφερε τον σύλλογο… παρεμπιπτόντως.  
Κινήθηκε μάλλον σε προεκλογικό κλίμα, αφού αυτό που την έκανε να αναφερθεί στον σύλλογο είναι η υποψηφιότητα του κ. Ν. Λιάπη, προέδρου των «Γεφυρών» για υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Ακτίου Βόνιτσας με τον ΣΥΡΙΖΑ”.
Η θέση της κ. Τζαβαλά πάντως, η οποία υπήρξε και ιδρυτικό μέλος των “Γεφυρών”, όπως ακούστηκε δια στόματος της ίδιας και στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση του συλλόγου,  είναι πως, το πιο σωστό θα ήταν ο κ. Λιάπης να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του συλλόγου, λόγω της  πολιτικής του εμπλοκής, ως υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ίδια τονίζει σε δηλώσεις της στο agrinionews.gr, ότι  ο σκοπός της παραίτησής της αλλά  και της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, φαίνεται πως επετεύχθη, αφού τελικά αποφασίστηκε να απεμπλακούν οι «Γέφυρες» από όλα τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
«Αυτός ήταν και ο σκοπός της παραίτησής μου. 
Να «μπει το νερό στο αυλάκι». Να κρατήσουν οι «Γέφυρες» τον αρχικό τους χαρακτήρα και να μην παίζουμε, άθελά μας, χάριν της ονομασίας ΜΚΟ», παράξενα παιχνίδια, σχολιάζει ίδια επιμένοντας στον τίτλο «σύλλογος» για τις «Γέφυρες στον κόσμο». 

Την παραίτηση του ιδρυτικού μέλους "γέφυρες στο κόσμο Βόνιτσας" είχαμε δημοσιεύσει το Σάββατο 22/02/2014

http://katounanews.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3675.html 


agrinionews



google page rank