Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Οι ολιγάρχες της Ουκρανίας θησαύρισαν όταν η χώρα και οι κάτοικοι της βυθιζόταν στην κρίση

Την ώρα που στην Ουκρανία επικρατούσε αναβρασμός και αναταραχή, αφού οι πολίτες ταλανίζονταν από την ύφεση και έβλεπαν πως το βιοτικό επίπεδο της ζωής του όλο και χειροτέρευε, κάποιοι άλλοι, οι πλούσιοι Ουκρανοί, είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά μέσο όρο 25%.
Οπως γράφει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ενδεικτικό είναι πως οι 17 πλουσιότεροι κατέχουν περιουσία ίση με το 27,24% του ΑΕΠ. Συνολικά: η περιουσία τους φτάνει τα 48,03 δισ.δολάρια. Από την άλλη, οι 200 πλουσιότεροι κατέχουν περιουσία ίση με το 43,93% του ΑΕΠ, δηλαδή 77,47 δισ δολάρια.
Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Ουκρανοί
Ο Ρινάτ Αχμέτοφ, 47 ετών είναι ο μεγιστάνας του ατσαλιού και του άνθρακα με την System Capital Management και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαχτάρ Ντονέσκ. Ασκεί επιρροή σε μεγάλο βαθμό βουλευτών του Γιανουκόβιτς. Η περιουσία του φτάνει τα 16,83 δισ. δολάρια.
Ιγκόρ Καλαμόισκι, 51 ετών, συνιδιοκτήτης του οικονομικού βιομηχανικού πμίλου Privat που δραστηριοποιείται στους τομείς πετρελαιοειδών, κραμάτων σιδήρου, μετάλλων και μέσων ενημέρωσης. Η περιουσία του αγγίζει τα 3,65 δισ δολάρια.

Γκενάντι Μπαγκαλιούμποφ, 50 ετών ,συνιδιοκτήτης του οικονομικού βιομηχανικού πμίλου Privat. Είναι και ιδιοκτήτης μονοκατοικίας στην πλατεία Μπελγκράβια του Λονδίνου.Η περιουσία του αγγίζει τα 3,65 δισ δολάρια.
Ντιμίτρο Φιρτάς, 48 ετών, έχει ως πηγές εισοδημάτων του τραπεζικά, χημική βιομηχανία και πετρέλαιο. Η περιουσία του αγγίζει τα 3,3 δισ δολάρια.
Βαντίμ Ναβίνσκι, 50 ετών, της Smart Holding αυξάνει την περιουσία του μέσω πετρελαίου, φυσικού αερίου, κατασκευών και σούπερ μάρκετ. Η περιουσία του αγγίζει τα 3,27 δισ δολάρια.
Βίκτορ Πίντσουκ, 53 ετών, της Interpipe Corp. Βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται μέσω της ενασχόλησης του με τη σωληνουργία, τα ΜΜΕ και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Η περιουσία του αγγίζει τα 3,27 δισ δολάρια.
Κονσταντίν Ζέβαγκο, 40 ετών, της FIK. Πρόκειται για τον ολιγάρχη που στηρίζει ανοιχτά την Γιούλια Τιμοσένκο και βγάζει χρήματα μέσω χρηματοπιστωτικών, εξόρυξης και της χαλυβουργίας. Η περιουσία του αγγίζει τα 1,92 δισ δολάρια.
Κονσταντίν Γκριγκαρίσιν, 48 ετών, της Energy Standard Group, του οποίου η περιουσία αγγίζει τα 1,81 δισ δολάρια.
Και οι πολιτικοί είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται

Δεκαοκτώ πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος των περιφερειών, εισήλθαν στην κατάταξη των πιο πλούσιων το 2013 έχοντας καταφέρει να συσσωρεύσουν περιουσίες συνολικής αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, 63 ετών, αν και δεν βρίσκεται στην κατάταξη των πλουσιότερων έχει περιουσία που φτάνει τα 150 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Αλεξάντερ Γιανούκοβιτς, 41 ετών, ο πρωτότοκος γιος του προέδρου κατάφερε την περίοδο 2012-2013 να διπλασιάσει την περιουσία του και να φτάσει τα 196,5 εκατομμύρια δολάρια.

 iefimerida
google page rank