Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Εξαγγελίες Μητσοτάκη μέχρι και στο 37ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη σύνδεση πανεπιστημίων και εταιρειών κατά την επίσκεψή του στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το παρών Μητσοτάκη στο 37ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων
Στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην περιοχή. Ξεναγήθηκε στους χώρους του πανεπιστημίου από τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, περιηγήθηκε στα εργαστήρια και τις αίθουσες και επαίνεσε το προσωπικό για την καθαριότητα και την τάξη σε όλους τους χώρους του κτιρίου. Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι οι φοιτητές σέβονται τους χώρους του ιδρύματος γιατί αισθάνονται δικό τους το Πανεπιστήμιο.
Αναφορικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα με δίδακτρα στο πανεπιστήμιο, ο κ. Κουρέτας επισήμανε ότι με το νέο νόμο που προωθεί η Κυβέρνηση αυτά θα κλείσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι είναι ενάντια στο προωθούμενο από την Κυβέρνηση νομοσχέδιο και υπογράμμισε ότι «κάθε μεταπτυχιακό πρέπει να ορίζει το ύψος των διδάκτρων ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά». Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υποτροφίες πρέπει να δίδονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Κοινή πεποίθηση του κ Μητσοτάκη και του κ Κουρέτα είναι η σύνδεση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας καθώς και η ανάπτυξη συμβάσεων ανάμεσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και εταιρείες προκειμένου να μπορούν οι σχολές να στηρίζονται σε δικά τους έσοδα και όχι μόνο σε ευρωπαϊκούς πόρους.
"Χρέος μας να ξαναφέρουμε πίσω τους νέους"
Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο 37 αντάμωμα των Σαρακατσαναίων και συνεχάρη τους διοργανωτές που επέλεξαν να αφιερώσουν το φετινό αντάμωμα στα παιδιά που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια από τη χώρα επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν δουλειά στην πατρίδα μας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ το χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κρίσης και τόνισε ότι έχει «τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για την πατρίδα μας, αλλά και για τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Θέλω να σας δώσω το λόγο μου ότι είναι βασική μου προτεραιότητα, να γυρίσουν αυτά τα παιδιά και πάλι πίσω στην πατρίδα μας. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν φέρουμε επενδύσεις, εάν δημιουργήσουμε νέες δουλειές, καλές δουλειές, να κρατήσουμε εδώ τους νέους που αναζητούν το δρόμο τους και να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Το χρωστάμε σε αυτούς και το χρωστάμε στον τόπο μας».
http://m.news247.gr/
google page rank