Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Τραγωδία στον Σχοινιά: Πώς περιγράφει την πτώση ο μοναδικός επιζών

«Έσκισα τα ρούχα μου για να βγω από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου», αναφέρει σοκαρισμένος ο 22χρονος φοιτητής – Το χρονικό της τραγωδίας
Συγκλονίζει η περιγραφή του 22χρονου φοιτητή που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σχοινιά, στοιχίζοντας την ζωή σε δύο ανθρώπους.
«Έσκισα τα ρούχα μου για να βγω από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου», περιέγραψε σοκαρισμένος ο νεαρός που επέζησε από θαύμα, μετά την σφοδρή σύγκρουση του ελικοπτέρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος πραγματοποιούσε την πρακτική του άσκηση, καθώς για την απόκτηση του πτυχίου του από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας είναι υποχρεωτική η 6μηνη εργασία σε ειδικότητα συναφή του πτυχίου του. Ο ίδιος θέλησε να μπει στο ελικόπτερο καθώς θεώρησε πως δεν θα είχε ξανά την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια πτήση και έτσι μαζί με τον άτυχο Άκη Βουλγαρέλη επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο. Κατά την διάρκεια της πτήσης, ο 22χρονος τραβούσε βίντεο και εικόνες από το κινητό του τηλέφωνο για να τα έχει ως απόδειξη στους φίλους του .

Μάλιστα παρόμοια ιδέα είχε και ένα εκ των θυμάτων της τραγωδίας, ο Άκης Βουλγαρέλης ο οποίος μετέδιδε την βόλτα τους με το ελικόπτερο Live, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook . Αν κάποιος παρατηρήσει προσεχτικά το βίντεο, ο 22χρονος φοιτητής φαίνεται πως και εκείνος βιντεοσκοπεί τη βόλτα με το ελικόπτερο που φαινομενικά ήταν απλή , αλλά η κατάληξή της τραγική.
Μαρτυρίες αναφέρουν πως στις πρώτες του κουβέντες ο νεαρός φοιτητής ήταν χαμένος και ρωτούσε τους γύρω του «τι συνέβη», καθώς δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πυροσβέστες όταν τον βρήκαν ήταν γεμάτος μώλωπες και γρατζουνιές ενώ φορούσε μόνο το εσώρουχο του. Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες του στους πυροσβέστες, όταν μετά την πτώση άνοιξε τα μάτια του βρισκόταν μέσα στο στραπατσαρισμένο ελικόπτερο το οποίο ήταν μισοβυθισμένο στο έλος με βάθος περίπου ενός μέτρου. Ο 22χρονος χρειάστηκε να σκίσει τα ρούχα του , καθώς είχαν πιαστεί στα σπασμένα μέρη του ελικοπτέρου, τα οποία ήταν κοφτερά σαν μαχαίρια. Ο ίδιος κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τα σίδερα και τα συντρίμμια του ελικοπτέρου. Αφού ο θαρραλέος 22χρονος κατάφερε και βγήκε έξω από την κατεστραμμένη καμπίνα του ελικοπτέρου, απομακρύνθηκε περίπου στα τρία μέτρα από το σημείο και βρισκόταν μέσα στο νερό περιμένοντας του διασώστες. Ένα τέταρτο περίπου μετά την πτώση εμφανίστηκαν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που τον τράβηξαν μέσα από τα νερά και τον μετέφεραν σε ασφαλές περιβάλλον σε κατάσταση σοκ.
Όπως ανέφερε στους άντρες της πυροσβεστικής, το ότι εκείνος σώθηκε οφείλεται καθαρά στην επιλογή της θέσης μέσα στην καμπίνα και ότι το ελικόπτερο έπεσε με τέτοιο τρόπο που δεν επηρέασε την πλευρά της θέσης του. Να σημειωθεί ότι ο 22χρονος δεν κατάφερε να δει εάν οι άλλοι δύο επιβαίνοντες βρίσκονταν εν ζωή αφού και εκείνος την στιγμή εκείνη πάλευε για να απελευθερωθεί από τα συντρίμμια.
Αυτή την στιγμή ο 22χρονος νοσηλεύεται προληπτικά στο ΚΑΤ όπου δέχεται και ψυχολογική υποστήριξη για να αντιμετωπίσει το τραγικό συμβάν ενώ κοντά του βρίσκεται η οικογένεια του. «Ο ασθενής ήταν προσανατολισμένος σε χώρο και χρόνο, σταθερός αιμοδυναμικά. Ο πλήρης κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος ανέδειξε τραύματα εκ του θώρακος και ορθοπεδικής φύσης μεσαίας βαρύτητος, μη χρήζοντα επί του παρόντος χειρουργικής παρέμβασης» αναφέρει το ιατρικό δελτίο τύπου του νοσοκομείου.
protothema.gr
google page rank