Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων έξω από την Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (φωτο)

Συγκέντρωση έξω από τη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου πραγματοποίησαν σήμερα (Παρασκευή 30 Ιουνίου) στις 11:30 το πρωί μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή τα νέα μέτρα, τη μείωση του αφορολόγητου εισοδήματος από 8.600 στα 5.600 ευρώ, την επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές και το νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης μεταξύ άλλων.
Συγκεκριμένα, διεκδικούν:
– Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.
– Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.

– Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.
– Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες






 agriniopress.gr
google page rank