Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Παράδοση Βιολογικού Καθαρισμού Παλαίρου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ο Βιολογικός Καθαρισμός Παλαίρου αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και συμβάλλει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής
Ένα μείζονος σημασίας έργο, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και παράλληλα, συμβάλλει στην τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, λειτουργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για το έργο «Αποχετευτικό Δίκτυο και Βιολογικός Καθαρισμός Παλαίρου», συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013, για το οποίο πραγματοποιήθηκε η διοικητική παράδοση – παραλαβή του έργου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας «το έργο αυτό ήταν αναγκαίο για την περιοχή, συμβάλλοντας έτσι στην περιβαλλοντική αναβάθμισή της. Μία περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλος και με μεγάλες προοπτικές» ενώ μάλιστα εξέφρασε και την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εκτός από την βελτίωση της ζωής των κατοίκων, για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, υπενθυμίζοντας το σημαντικό έργο «Πογωνιά – Πλαγιά», για το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει έτοιμη τη μελέτη και τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει πρόταση για ένταξη στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία να συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό.
Εκτός του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου, παρόντες ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βασίλης Λοτσάρης, στελέχη των Υπηρεσιών, καθώς και εκπρόσωπος της αναδόχου Εταιρείας.
agriniotimes
google page rank