Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: Τελέστηκε η αγρυπνία κατά του gay pride

Αγρυπνία στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, στη Θεσσαλονίκη, τελέστηκε απόψε ως απάντηση στο 6ο Thessaloniki Pride που πραγματοποιήθηκε 14-17 Ιουνίου στην πόλη, με πρωτοβουλία της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας.
Στο μήνυμα της Ιεράς Μητρόπολης αναφερόταν ανέφερε ότι θα τελεστεί αγρυπνία, προκειμένου να «αντιμετωπιστεί ποιμαντικά και αποτρεπτικά, η δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων».
«Η αγρυπνία γίνεται όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Έχει την έκφραση μιας προσευχής προκειμένου να δηλώσει η εκκλησία ότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει προκειμένου να θεωρηθεί ένα ζήτημα όπως αυτό που έχει ανακύψει είναι η διαδικασία αυτή. Να προσευχόμαστε στο Θεό. Τα ήθη και τα έθιμα να γίνονται πάντα με προσευχή χωρίς καμιά έννοια ή ενεργεία βίας ή οποιαδήποτε αντίδραση με σκοπό να θυμώνουν οι άνθρωποι και να οδηγούνται σε συμπεριφορές αλλότριες», τόνισε με αφορμή την αγρυπνία, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, π. Στέφανος.

Δύο άτομα επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο των δημοσιογράφων στο Ναό
Λίγη ώρα μετά την έναρξη της αγρυπνίας δύο άτομα εμπόδισαν την είσοδο δημοσιογράφων στο Ναό. Προς στιγμήν επικράτησε ένταση. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων τα άτομα αυτά δεν είχαν καμία σχέση με τη διοργάνωση της αγρυπνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και δεν σχετίζονται με τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
«Μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό έστειλα αμέσως τον πρωτοσύγκελο στο σημείο για να διευκολύνει το έργο των δημοσιογράφων. Τέτοιες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τις καταδικάζω. Τα άτομα αυτά είναι άγνωστα σε μένα και δεν έχουν κανέναν ρόλο στη Μητρόπολη» δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, στο thestival.gr.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης τόνισε ότι η Εκκλησία δεν έχει να κρύψει κάτι και δεν εμποδίζει σε κανέναν να περάσει εντός του Ναού. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να σέβονται τη στιγμή κατά την οποία οι πιστοί προσεύχονται.
thestival.gr
google page rank