Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

1o Αντάμωμα Φυτειωτών 13 Αυγούστου στην πλατεία

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών ''Ακαρνανικό Φως'' σας προσκαλεί στο 1ο Αντάμωμα Φυτειωτών και σε ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι την Κυριακή 13 Αυγούστου στην πλατεία Φυτειών. Μαζί μας θα είναι οι Βασίλης Κολοβός  
(τραγουδι), Sibeμόρια (δημοτική ορχήστρα αποτελούμενη από τους Βαγγέλης Ντζούφρας (τραγούδι-λαούτο), Κοσμάς Παπακωστόπουλος (κλαρίνο), Παναγιώτης Καμζέλας (βιολί) και Βασίλης Σκουμάντζος (κρουστά). Συμμετέχει και η Κατερίνα Αναστασοπούλου.
Καλή Αντάμωση
Λιγα λόγια για την ορχήστρα μας:
Βασίλης Κολοβός  
Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε στις Φυτείες Ξηρομέρου. Τελειώνοντας τις σπουδές του στην Παιδαγωγική Ακαδημία, στράφηκε, παράλληλα με το επάγγελμα του στο δημοτικό τραγούδι, αποτελώντας στην πορεία έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές και συνεχιστές του. 

Ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου προβάλλοντας τόσο τη δημοτική μας παράδοση, όσο και το χωριό μας τις Φυτείες. Η δισκογραφία του ξεκινάει από το 1974, όταν για πρώτη φορά με τη Δώρα Στράτου και το συγκρότημα της ηχογραφεί 4 προσωπικά LP, με τραγούδια της Ρούμελης. Ερμήνευσε τραγούδια κορυφαίων συνθετών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Χρήστου Λεόντη και συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Γιώργος Κατσαρός, ο Πετρο- Λούκας Χαλκιάς, ο Βασίλης Σαλέας ( με τον οποίο έχουν και πολλές ηχογραφίσεις) και αρκετοί άλλοι.
SibeΜόρια    
Τα SibeΜόρια (προφέρεται: σιμπεμόρια) είναι μια δημοτική ορχήστρα του οποίου τα μέλη ενώνει η φιλία, η όρεξη και το μεράκι για τη δημοτική μουσική.  Τα SibeΜόρια εκπροσωπούν κυρίως το τοπικό ρεπερτόριο (Ξηρόμερο, Μεσολόγγι κ.α). αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Λόγω των σπουδών τους στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής έχουν εντρυφήσει στο υπερτοπικό ρεπερτόριο και καλύπτουν τις απαιτήσεις του (Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Νησιά). Πρόκειται για το νέο αίμα στην δημοτική μας παράδοση την οποία υπηρετεί με σεβασμό αφοσίωση και μεράκι.
Συμμετέχει και η νεαρή και εξαιρετικά ταλαντούχα Κατερίνα Αναστασοπούλου 
google page rank