Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ανατροπή με Δημοσκόπηση: Άνω κάτω ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Νικητής βόμβα, έκπληξη με τρίτο κόμμα

Το αποτέλεσμα της Δημοσκόπησης έχει κοινοποιηθεί ευρύτερα σε πολιτικούς φορές και έχει ήδη προκαλέσει πολιτικό σεισμό, ενώ έχει γίνει γνωστό και σε πολιτικούς αναλυτές που ήδη επεξεργάζονται τα στοιχεία.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Όπως σημειώνουν οι πολιτικοί αναλυτές, η ΝΔ θεωρείται σχεδόν αδύνατο, ακόμη και στο καλύτερο για τον Μητσοτάκη σενάριο, ακόμη και σε ένα υποθετικό σενάριο εκλογικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, να φτάσει, όχι το 30%, αλλά ούτε το 28%.
Τα πρόστιμα της εφορίας για όσους δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση
Το ταβάνι που δίνουν στον Μητσοτάκη στατιστικοί και πολιτικοί αναλυτές είναι το 27,5% και φυσικά όσα διαβάζουν και ακούν οι πολίτες για «αυτοδυναμία» είναι όνειρα θερινής νυχτός της νεοφιλελεύθερης κλίκας που πλαισιώνει τον πρόεδρο της ΝΔ και της διαπλοκής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, στην ίδια έρευνα, δείχνει να λαμβάνει ένα ποσοστό της τάξης του 23%, με τους αναλυτές να συμφωνούν πως στο τέλος θα πάρει τον κύριο όγκο των αναποφάσιστων, στοιχείο που είναι δυνατόν να οδηγήσει ακόμη και σε μεγάλη, ολική ανατροπή, σε σχέση τουλάχιστον με ότι θέλουν να παρουσιάσουν οι εντελώς αναξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο μέχρι τις εκλογές, ενώ οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί από το γεγονός ότι η ΝΔ έχει ταυτιστεί πλήρως με τη διαπλοκή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μπουνιές έπαιξαν στον Alpha… Σρόιτερ και Μάνεσης!
Μάλιστα πιστεύουν ότι σε συνθήκες αληθινής εκλογικής μάχης οι προοδευτικοί πολίτες θα συσπειρωθούν και θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος υπενθυμίζουν πως «λίγο πριν από τις πρώτες εκλογές του 2012, οι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά του έδειχναν πως άγγιζε την αυτοδυναμία με πάνω από 35%. Τελικά πήρε λίγο πάνω από 18%»
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνα των δημοσκοπήσεων της διαπλοκής, των εταιρειών δημοσκοπήσεων δηλαδή, που έχουν γελοιοποιηθεί σε όλες τις τελευταίες εκλογές αναμετρήσεις.
Να θυμίσουμε μόνο πως στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 όχι μόνο έδειχναν «ντέρμπι», αλλά έδειχναν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται κιόλας για να κερδίσει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ με 7 μονάδες διαφορά.
Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης:
Νέα Δημοκρατία: 27,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΚΚΕ: 8%
Χρυσή Αυγή: 6,5%
ΠΑΣΟΚ: 5,7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,4%
Εκτός βουλής μένει η Ένωση Κεντρώων, ενώ Λαϊκή Ενότητα, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγγίζουν όλοι μαζί μετά βίας το 3%. Το δε Ποτάμι έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.
google page rank