Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ένα υπερπολυτελές 47 μετρο αλουμινένιο γιοτ της Heesen στο Κάστρο


Ήταν αραγμένο στο Κάστρο, απέναντι από τον Φάρο, όπου και το φωτογραφήσαμε χθες το μεσημέρι. Αν και δεν προσέξαμε το όνομά του εκ των υστέρων είδαμε από το σκαρί του ότι ήταν, μάλλον, το 47μετρο αλουμινένιο γιοτ «4YOU» της εταιρείας Χέεζεν.
Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές γιοτ, με γάστρα ημιεκτοπίσματος, των ναυπηγείων Heesen με σημαία, μάλλον, των Νησιών Κέιμαν (Cayman Islands). Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 24 κόμβους ενώ διαθέτει την εντυπωσιακή αυτονομία των 2.750 μιλίων με ταχύτητα κρουαζιέρας. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα.

Η ολλανδική ναυπηγική εταιρεία Χέεζεν (Heesen) ιδρύθηκε το 1978. Με έδρα το λιμάνι του Oss κατασκευάζει σκάφη από χάλυβα και αλουμίνιο από 15 έως 55 μέτρα, με γάστρες εκτοπίσματος ή ημιεκτοπίσματος. Θεωρείται ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη μηχανική των σκαφών αναψυχής από αλουμίνιο. Τα σκάφη της Heesen είναι κατόπιν παραγγελίας, με εσωτερικό layout που διαμορφώνεται κατόπιν υποδείξεων του ιδιοκτήτη σε συνεργασία με γνωστούς σχεδιαστές. Από το 1979 έχει κατασκευάσει πάνω από 70 σκάφη.

google page rank