Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΒΟΝΙΤΣΑ: Πλημμύρισε η παραλία απο παράδοση και πολιτισμό από τη μεγάλη εκδήλωση παραδοσιακών χορών του σύλλογου "Η Θεοτόκος"

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 8η κατά σειρά παράσταση ελληνικών παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου "η Θεοτόκος" με τεράστια για ακόμη μια φορά επιτυχία!Η σοβαρή και με μεγάλο ζήλο και αγάπη δουλειά,τόσο των χοροδιδασκάλων ( κ. Μπίτση Βασίλη κα. Χριστίνας Ζαρκαδούλα) όσο και των χορευτών μικρών και μεγάλων απέδωσε καρπούς!
Οι υπέροχες φορεσιές που επιλέχθηκαν ήταν αντάξιες των χορευτών που τις φορούσαν!
Η παραλία πλημμύρισε κόσμο από νωρίς προκειμένου να απολαύσει τη μεγάλη εκδήλωση παραδοσιακών χορών του καλοκαιριού. Μια εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός και η συμμετοχή του κοινού το αποδεικνύει.
Συγχρονισμένοι βηματισμοί, ομαδικό πνεύμα, καταπληκτικά τραγούδια, ώρες προετοιμασίας..έκαναν ακόμα και τα εφηβικά τμήματα να μην ξεχωρίζουν από εκείνα των ενηλίκων !!Καθήλωσαν τους θεατές οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση μέχρι τέλους χαρίζοντάς τους το δυνατό τους χειροκρότημα ανανεώνοντας έτσι ένα ακόμη ραντεβού με την παράδοση για του  χρόνου! 
Συμμετείχαν : 3 παιδικά τμήματα ηλικίας 5 έως 12,το εφηβικό τμήμα γυμνασίου-λυκείου και το τμήμα ενηλίκων του Πολ. Συλλ. Ακτίου Βόνιτσας "η Θεοτόκος ". 
Επίσης ο μουσικοχορευτικός όμιλος "Νέα Χορωδία " Λευκάδας και ο Πολ.Συλλ Νυδριού και περιχώρων "Αλέξανδρος".
Τα δύο παιδικά τμήματα ηλικίας 5 έως 9 ετών χόρεψαν χορούς από την Θάσο-Σαμοθράκη και τα Κύθηρα ενώ το παιδικό τμήμα του συλλόγου ηλικίας 10 έως 12 ετών, ενθουσίασε τους θεατές, με τις χορευτικές ικανότητες των παιδιών στους Κρητικούς χορούς. Το πρόγραμμα βέβαια δεν τελείωσε εκεί. Το εφηβικό τμήμα του συλλόγου «η Θεοτόκος» παρουσίασε γρήγορους και ζωηρούς χορούς από την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας. Τα αγόρια της ομάδας, απέσπασαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα αφού χόρεψαν τον χορό Τσέστο. Στη συνέχεια οι ομάδες ενηλίκων της Βόνιτσας χόρεψαν χορούς από την περιοχή των Βλάχων Σερρών και τα Δωδεκάνησα. Για ακόμα μία φορά οι εντυπωσιακές φορεσιές των Βλάχων και της Αστυπάλαιας συμπλήρωσε αρμονικά τις χορευτικές ικανότητες, το κέφι και τη χαρά των ενήλικων χορευτών δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Το πρόγραμμα του συλλόγου «η Θεοτόκος», συμπλήρωσαν τα δύο φιλοξενούμενα χορευτικά. Ο μουσικοχορευτικός όμιλος «Νέα Χορωδία» Λευκάδας παρουσίασε χορούς από τον τόπο τους, την Λευκάδα, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυδριού και περιχώρων «Αλέξανδρος» χόρεψε χορούς από την Ήπειρο. Οι δύο φιλοξενούμενοι σύλλογοι έμειναν ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και στο τέλος αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Η βραδιά έκλεισε με γλέντι σε παραλιακό μαγαζί της Βόνιτσας  όπου και οι τρείς σύλλογοι διασκέδασαν με ζωντανή ορχήστρα.
Οι ευχαριστίες, βέβαια δεν έλειψαν, αφού πολλοί ήταν αυτοί που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου-Βόνιτσας «η Θεοτόκος», μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια της δράσης του, να μας παρουσιάζει κάτι διαφορετικό. Ειδικά, στις καθιερωμένες πλέον παραστάσεις του συλλόγου κάθε τέλος Ιουλίου, όλη η ομάδα του συλλόγου δίνει τον καλύτερό της εαυτό μεταφέροντας μας το πάθος, το μεράκι και την αγάπη τους για την παράδοση και τα έθιμα του τόπου μας.
































































google page rank