Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Με Φρέντο καπουτσίνο και η Κυρά Ρίνα. Οι εποχές άλλαξαν κάποτε κουβαλούσε τις "μεριές" καπνό στο κεφάλι

Όσο και να σας φαίνεται παράξενο η κυρία που βλέπετε πριν αρκετά χρόνια κουβάλαγε τις "μεριές" με τον καπνό στο κεφάλι της για αρκετά μέτρα και τις πήγαινε στην αυλή της για αρμάθιασμα  με την οικογένειά της. Σήμερα άλλαξαν οι καιροί, η κυρα Ρίνα ανεβαίνει στην πλατεία και απολαμβάνει τον φρέντο καπουτσίνο, ο οποίος αντικατέστησε το φραπέ σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μας.
Η κυρά Ρίνα ειναι αγαπητή σε όλους.
Νάσαι καλά κυρα Ρίνα και σ' αγαπάμε, περιμένουμε να σε δούμε και υποψήφια.
Μια ζωή με το ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ η κυρα Ρίνα 
Λίγα λόγια για τον φρέντο καπουτσίνο  
Το 17ο αιώνα, μοναχοί στη Βιέννη της Αυστρίας που θεωρούσαν τον τούρκικο καφέ πολύ δυνατό για τα γούστα τους, αποφάσισαν να τον αναμείξουν με μέλι και κρέμα, δίνοντας μια πρώιμη μορφή στο φρέντο που σήμερα γνωρίζουμε. Το χρώμα του καφέ έγινε περισσότερο καφετί, μοιάζοντας στο χρώμα του ράσου που φορούσαν οι μοναχοί του τάγματος των επονομαζόμενων Capuchin, δίνοντας αργότερα το όνομα «cappuccino» στον καφέ.
Ο αγαπημένος καφές που την τελευταία δεκαετία κάνει θραύση στις ελληνικές καφετέριες και οι Έλληνες τον έχουν προτιμήσει αντικαθιστώντας τον με τον πρώην αγαπημένο τους φραπέ, φτιάχνεται με μια δόση καφέ espresso, ζάχαρη, παγάκια και πλούσιο αφρόγαλα, γι’ αυτό και δεν ανήκει στους «αθώους» καφέδες. 
Το αφρόγαλα αποδίδει περισσότερες από 100 θερμίδες και περίπου 1 γραμμάριο λιπαρών, ενώ αναλόγως με τη ζάχαρη που προσθέτετε, οι θερμίδες του αυξάνονται κατά 20 ανά κουταλάκι. Παρ’ όλ’ αυτά, σαν καφές θεωρείται πιο ήπιος και ελαφρύς από το φραπέ, αφού φιλτράρεται, γι’ αυτό και προτιμάται από τους περισσότερους, αγγίζοντας μέχρι και 80mg καφεΐνης ανά ποτήρι.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank