Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Καλλωπίζουν την Αμμόχωστο για το «πικ νικ» του Ερντογάν την Κυριακή

Εργασίες καθαριότητας και τοποθέτησης δέντρων και λουλουδιών διεξάγονται σήμερα στην εντός της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη Κυριακή.
Η εφημερίδα Χαλκίν Σεσί αναφέρει σήμερα ότι γίνεται δεντροφύτευση. Τα δέντρα και τα λουλούδια που έχουν φτάσει με φορτηγά από την Τουρκία και σήμερα τοποθετούνται στο Βαρώσι, κοντά στις οδούς που είναι ανοικτές και το μέρος όπου θα γίνει το πικ νικ Ερντογάν την Κυριακή. Ο ποδηλατοδρόμος που είναι ήδη έτοιμος και ποδήλατα θα ενοικιάζονται έναντι συγκεκριμένης τιμής σε όσους θέλουν.
Πολλά συνεργεία καθαριότητας και αποκοπής παλιών δέντρων εργάζονται εντός του περιφραγμένου Βαρωσίου, τα οποία φέρονται να ανήκουν στον «δήμο» Αμμοχώστου. Δεν γίνονται εργασίες που να αφορούν τα κτίρια.
Στο μεταξύ, ο πολιτιστικός σύλλογος «Μπαράκα» πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα την Κυριακή. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ομάδα του συλλόγου πήγε σήμερα μπροστά από το λεγόμενο «πρωθυπουργικό γραφείο» και ανάρτησε πανό που έγραφε «Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας».
Αύριο στη 1 το μεσημέρι, ο «Μπαράκα» θα μεταβεί έξω από το «προεδρικό» μέγαρο για να εναποθέσει ένα καλάθι πικ νικ έξω από το κτίριο, ώστε ο Ερσίν Τατάρ να το δώσει στον Ταγίπ Ερντογάν όταν έρθει στα κατεχόμενα.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του για το Βαρώσι, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τοπυρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν σε ανάρτησή του έγραψε ότι «δεν έχουμε ανάγκη κινήσεις που θα μας δημιουργήσουν νέες δυσκολίες με το διεθνές δίκαιο και ενώπιον της διεθνούς κοινότητας».
Ο κ. Ερχιουρμάν σημείωσε ότι το Βαρώσι ήταν μέρος μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού και πως είχαν πει πως δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις στην περιφραγμένη πόλη ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Γιατί, ανέφερε, το να γίνουν κινήσεις ώστε το Βαρώσι να ανοίξει με τρόπο που να συνάδει με το διεθνές δίκαιο όχι μόνο δεν θα εμποδίσει την συνολική λύση, αλλά αντίθετα θα βοηθήσει θετικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
protothema.gr
google page rank