Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα Κυριακή 28/9/2014

Ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν να απολαύσουν την Κυριακή οι επισκέπτες στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιστικής Κληρονομίας που διαρκούν από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.
Πλήθος εκθέσεων, δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, δημιουργικά εργαστήρια και παραστάσεις θα δοθούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου».
Τον συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού και, όπως αναφέρει η διευθύντρια, αρχαιολόγος Μαρία Λαγογιάννη, «το ραντεβού δίνεται σε "σημεία" που συνήθως δεν βρίσκονται στους πρώτους προορισμούς των πολιτιστικών διαδρομών ή που οι εκδηλώσεις μας προτείνουν να τα προσεγγίσουμε κάτω από μια άλλη οπτική».
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής
Το Μουσείο Ακρόπολης θα παρουσιάσει την περίφημη προτομή του Αριστοτέλη που ανακαλύφθηκε το 2005 στις ανασκαφές του οικοπέδου του. Με αυτή σαν αφετηρία οι επισκέπτες θα μετέχουν σε παρουσιάσεις-συζητήσεις για τα αρχαία πρόσωπα του Μουσείου, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.
Στον πεζόδρομο Φιλοπάππου – λόφος Μουσών διοργανώνονται ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό.
Το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στον πρόσφατα ανακαινισμένο πρώην βιομηχανικό χώρο του, στον Ταύρο, παρουσιάζει εκπαιδευτικές δράσεις, θεματικές ξεναγήσεις και την ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος).
Αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται εκδηλώσεις (Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρο – Επτάνησα, Πελοπόννησο, Κρήτη, νησιά του Αιγαίου, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων).


 | iefimerida.gr
google page rank