Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Λίμνες οι δρόμοι του Μεσολογγίου!

Σε λίμνες μετατράπηκαν αρκετές περιοχές του Μεσολογγίου, από τη σφοδρή νεροποντή που σταμάτησε περίπου στις οκτώ το πρωϊ και έπληξε κυρίως τις ανατολικές και νότιες περιοχές της πόλης.

Αιτία του κακού ήταν οι βλάβες που υπέστησαν τα αντλιοστάσια λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης. Η πρώτη σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο κεντρικό αντλιοστάσιο, την οποία αποκατέστησε η ΔΕΗ αργά τη νύχτα, όμως, ήρθε μια δεύτερη, η οποία αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί. Έτσι όλες αυτές τις ώρες δεν υπήρχε άντληση νερών, οπότε η πόλη πλημμύρισε. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 15 κλήσεις και μέχρι αυτή την ώρα παρεμβαίνει σε σπίτια στα Ταμπακαριά, στην περιοχή γύρω από το Ραδιομέγαρο και προς τα Ανατολικά Αλίπεδα.
Όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΜ, τα νερά θα απορροφηθούν σύντομα, από τη στιγμή που αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, όμως τα προβλήματα είναι πολλά καθώς οι δυο ηλεκτρολόγοι που υπάρχουν δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις περιπτώσεις βλαβών που έρχονται και από τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Στο Αιτωλικό υπέστη βλάβη η μία αντλία του νέου αντλιοστασίου που τοποθετήθηκε στα νότια του νησιού και έχει μεταφερθεί στην Αθήνα για επισκευή, ενώ και το δεύτερο αντλιοστάσιο επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤA
google page rank