Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκος Μωραΐτης: Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στο Νοσοκομείο Αγρινίου (VIDEO)

Τη δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου Αγρινίου με οδυνηρές επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής μετέφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, επισημαίνοντας ότι ένα καινούριο νοσοκομείο κινδυνεύει να κλείσει.
Τόνισε ότι απαιτείται:
Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και να καλύπτονται οι ανάγκες υγείας των κατοίκων της περιοχής.
Να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας και σε υλικοτεχνική υποδομή.
Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία, για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

Διότι όπως ανάφερε:
- Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και έχει ένα γιατρό. Είναι μια από τις 3 μεγαλύτερες μονάδες αιμοκάθαρσης στην Ελλάδα, στην οποία κάνουν αιμοκάθαρση πάνω από 100 νεφροπαθείς και δέχεται ακόμα 200 νεφροπαθείς για εξετάσεις. Προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών, στη μονάδα θα έπρεπε να βρίσκονται καθημερινά 4 τουλάχιστον νεφρολόγοι.
- Καρδιολογική Κλινική: Οδηγείται σε κλείσιμο αφού το 1/3 του δυναμικού της έχει φύγει, που σημαίνει ότι αν κλείσει, κλείνει παράλληλα και η ΜΕΘ (που ήδη υπολειτουργεί), αφού η μία χωρίς την άλλη δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί και στο ΓΝ Αγρινίου δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που στοχεύει στη συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, με ασθενείς που θα πληρώνουν ακριβά και εργαζόμενους υγειονομικούς που θα στοιχίζουν φθηνά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος υποστήριξε, αναφερόμενος σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, πως ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα που έθεσε η διοίκηση. Για το Νοσοκομείο Αγρινίου και άλλα δημόσια νοσοκομεία επανέλαβε ότι θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού και πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα.


google page rank