Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Tεράστια ποσότητα παράνομων καυσόξυλων στον ορεινό Βάλτο

H Διεύθυνση Δασών Αιτωλ/νίας υπό τον συντονισμό του διευθυντή κ. Νικήτα Μαζη και υπό την εποπτεία του γενικού διευθυντή δασών και αγροτικών υποθέσεων της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Κανταρτζόπουλου , εντόπισε σε περιοχή του ορεινού Βάλτου ποσότητα 200 τόνων ξυλείας που προέρχεται από παρανόμως υλοτομηθεντα δέντρα στα δάση της περιοχής και προέβη σε κατασχέσεις.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες παράνομα υλοτομηθέντων καυσόξυλων που έχει εντοπιστεί στην Αιτωλοακαρνανία και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. Oπως φαίνεται η υπηρεσία Δασών του νομού, βρίσκεται μπροστά σε μεγάλο κύκλωμα λαθροϋλοτόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr τα ξύλα ήταν κομμένα , έτοιμα για μεταφορά και καλυμμένα με κλαδιά σε εξωτερικό χώρο στον Θύαμο του ορεινού Βάλτου και κυρίως προέρχονται από δρυ, αριές και άλλα είδη δέντρων.
Οι έρευνες της δασικής υπηρεσίας βρίσκονται σε εξέλιξη και σχηματίζεται δικογραφία, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό στην υπόθεση να εμπλέκονται αρκετά άτομα. Mια υπόθεση που αναδεικνύει για άλλη μια φορά την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται ειδικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας από τα κυκλώματα των παράνομων λαθροϋλοτόμων που λυμαίνονται τα δάση σε Ξηρόμερο, Βάλτο, Ναυπακτία κ.α.
Από την άλλη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δασικών, οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με έλλειψη προσωπικού, περικοπή πήρων, υλικοτεχνικές υποδομές κλπ. την στιγμή που οι έλεγχοι θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικοί.

patrastimes.gr
google page rank