Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ—ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΚΑ.

Καινούριο 23 Σεπτεμβρίου 2014.
Αγαπητέ φίλε, Τιμημένε συνάδελφε, Μαχητή μέσα στην Αγροτιά και την Κοινωνία, έπεσες δίνοντας τον Καλό αγώνα.
Ο Σύλλογος Γεωπόνων Αιτωλ/νίας ανέθεσε σε μένα σήμερα, για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε σαν δραστήριο μέλος μας, σαν Νέο Γεωπόνο και στη συνέχεια σαν ώριμο επιχειρηματία, να σε αποχαιρετίσομε .Να σου πούμε το στερνό Αντίο από τούτη τη ζωή.
Σε πρόδωσε η καρδιά σου που χτυπούσε ανήσυχα, με αγωνία και αγάπη για όλο τον κόσμο, για όλα αυτά που ζούμε σήμερα μέσα στην κρίση την οικονομική και την κοινωνική που μαστίζει τον τόπο μας.
Σε γνώρισα σαν Διευθυντής της Ένωσης των αγροτών, νέο Γεωπόνο να εκπαιδεύεις τους αγρότες, σαν Γεωπόνος του Ε.Ο.Κ και συνεργάτης της Ε.Α.Σ Αγρινίου στο πυλωτικό και εκπαιδευτικό κέντρο virginia της Ενωσης.. Αγωνίστηκες, πάσχισες ,έτρεξες εκείνα τα χρόνια για να γίνει η αναδιάρθρωση στα καπνά, να εδραιωθεί η καλλιέργεια των virginia στο νομό μας .Μια καλλιέργεια που έδωσε ψωμί στους αγρότες και ζωή στην Αιτωλοακαρνανία.
Δεν αρκέσθηκες μόνο σε αυτό, ούτε έμεινες να κάνεις καρριέρα Υπαλλήλου στο Δημόσιο .Αυτό δεν έφθανε για σένα που είχες ιδέες, όρεξη για δουλειά και Δημιουργία.
Γιαυτό και άνοιξες τα φτερά σου στην ιδιωτική πρωτοβουλία., έγινες με την αμέριστη συμμετοχή και συνεργασία του άξιου αδελφού σου Κώστα, Επιχειρηματίας στον Αγροτικό τομέα και όχι μόνο.. Οι ιχθυοκαλλιέργειες ήταν ο τομέας που για τη χώρα μας με τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα απορρόφησε πολλούς νέους ανθρώπους και δραστήριους επιχειρηματίες. Ένας από αυτούς ήσουν και εσύ.
Εσύ που ότι έκανες το έκανες με μεράκι, προσπαθούσες με κάθε τρόπο να το ολοκληρώσεις ,έφτασες να οργανώνεις Ημερίδες, να κάνεις ολόκληρες γιορτές για το ψάρι και τη σημασία του στην Υγεία και την Οικονομία.
Αλλά και πέρα από αυτό, επειδή γνώριζες ότι η κοινωνία μας πάσχει στην ενημέρωση, στην σωστή πληροφόρηση, υπήρξες πρωτοπόρος και σε αυτό.
Ο ΑΧΕΛΩΟΣ, το τηλεοπτικό κανάλι της Αιτωλοακαρνανίας ,που συνεχίζει και θα συνεχίζει και μετά από εσένα να προσφέρει στην ενημέρωση, την πληροφόρηση και τον προβληματισμό της κοινωνίας μας, είναι δικό σου δημιούργημα.
Στην προσπάθεια σου και τον αγώνα σου είχες πάντα δίπλα σου την άξια σύζυγο σου Τούλα και τα τρία σου παιδιά που μπορείς και για αυτά να είσαι υπερήφανος γιατί ακολουθούν τα βήματα σου.

Αγαπητέ Γιώργο,
Σίγουρα η απώλεια σου είναι μεγάλο χτύπημα και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Όμως εσύ ,μέσα σε μια ρημαγμένη και χωρίς ελπίδα κοινωνία που σήμερα ζούμε, προσπάθησες και έμπρακτα έδειξες την ευαισθησία σου και την αλληλεγγύη προς τους φτωχούς και τους αναξιοπαθούντες και το έργο σου θα είναι σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν ότι ετούτη η ζωή είναι ένας αγώνας που δικαιώνει όσους δεν τον εγκαταλείπουν και επιμένουν να αγωνίζονται μέχρι τέλους με τιμιότητα και ευαισθησία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρικής σου γης, εδώ στο Καινούργιο, που θα σε σκεπάσει.
Καλό σου ταξίδι αγαπητέ μου φίλε.

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ –ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Πρώην Γεν. Διευθυντής ΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
agrinionews
google page rank