Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους Δήμους περνά η κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων.

Στην κατανομή των βοσκησίμων εκτάσεων ζητά από τους Δήμους να προχωρήσουν ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με σχετικό έγγραφό του. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο τα δημοτικά συμβούλια θα κληθούν να αποφασίσουν δύο εναλλακτικούς τρόπους διανομής των επιλέξιμων βοσκησίμων εκτάσεων:

1. Να μοιραστούν αναλογικά (το 60% αυτών που απαιτούνται για τον καθένα κτηνοτρόφο) ανά ζωική μονάδα-Ζ.Μ. με κριτήριο την είσπραξη της Ενιαία Ενίσχυση (ΚΑΠ). Με τον ανωτέρω τρόπο διανομής όλοι θα εισπράξουν ένα μέρος της Ενιαίας Ενίσχυσης-ΚΑΠ, ενώ κάποιοι θα εισπράξουν και την Εξισωτική αποζημίωση ενώ κάποιοι άλλοι όχι.
2. Να μοιραστούν απολύτως αναλογικά τα διαθέσιμα στρέμματα ανά ζωική μονάδα-Ζ.Μ., με αυτόν τον τρόπο όλοι θα πάρουν μέρος της Ενιαίας Ενίσχυσης-ΚΑΠ και μέρος της Εξισωτικής αποζημίωσης.

ΠΗΓΗ: http://www.agronews.gr/

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό ειδικά για έναν Δήμο σαν τον δικό μας που είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία αγροκτηνοτροφικός. Θα πρέπει να επιλέγει η καλύτερη δυνατή λύση για να μην αδικηθεί κανένας κτηνοτρόφος μας. Είναι θέμα επιβίωσης χιλιάδων οικογενειών. Επίσης τα ίδια κριτήρια θα πρέπει να ισχύουν για όλους ....
Το τρίτο μάτι
ksiromeritikimatia
google page rank