Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας κ.Σταρακά για την εποικοδομητική συνάντηση της Περιφερειακής Αρχής με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολου Κατσιφάρα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργου Δέδε, του Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θάνου Βούρδα, του Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΣΕ, κ. Κώστα Πετράκη, Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών.
Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την αγωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των πολιτών της σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων όπως η Ολυμπία Οδός στο σύνολό της, η Ιόνια και η Αμβρακία Οδός αλλά και το πολύπαθο κομμάτι της Πατρών-Κορίνθου, με τον υπουργό κ. Σπίρτζη να ενημερώνει για πολύ θετικές εξελίξεις με ορίζοντα τον Μάρτιο, όταν και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος αυτών των μεγάλων έργων για την ευρύτερη περιοχή.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, υπήρξε η δέσμευση του υπουργού για συνέχιση του έργου Άκτιο- Αμβρακία με την εργολαβία Λευκάδα-Βόνιτσα να προχωρά άμεσα και να υπάρχει συνολική λύση για τις υπόλοιπες τρεις εργολαβίες.
Επίσης υπήρξε ρητή δέσμευση για γρήγορη προώθηση της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο καθώς και για επανεκκίνηση του σπουδαίας σημασίας έργου του Φράγματος των Αχυρών. Παράλληλα, ο κ.Σπίρτζης δεσμεύτηκε ρητά για άμεση αποδέσμευση κονδυλίων για αντιπλημμυρική προστασία αλλά και για κονδύλια που θα διατεθούν για  την συντήρηση και τη βελτίωση του οδοστρώματος στο τεράστιο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας.

Την ικανοποίησή της για τη συνάντηση εκφράζει η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, αναφέροντας: «Ο κ. υπουργός ήταν σαφής όταν μας είπε πως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό είναι δρομολογημένη και μάλιστα έχουν γίνει σημαντικά βήματα, μετά την συσπείρωση και την συνεργασία που επέδειξαν πολλοί φορείς. Επίσης μας έδωσε να καταλάβουμε ότι έργα σαν το Φράγμα των Αχυρών δεν θα καταλήξουν μουσειακού χαρακτήρα, ειδικά εφόσον ξεπεραστούν τα προβλήματα του αναδασμού άμεσα, ενώ μας χαροποίησε και η προοπτική συνέχισης του έργου Άκτιο- Αμβρακία.
Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την εποικοδομητική συνάντηση και είμαι σίγουρη για την πραγματοποίηση των δεσμεύσεών του κυρίου υπουργού, τόσο για τα μεγάλα έργα όσο και τα αντιπλημμυρικά που τόσο χρειάζεται η Αιτωλοακαρνανία. Η υγιής συνεργασία υπουργείου και Περιφερειακής Αρχής αποδίδει πάντοτε καρπούς, προς όφελος των πολιτών της Π.Δ.Ε, όπως τόνισε και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας».
google page rank