Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΔΟΥ Αγρινίου: δεκάδες εξώδικα για ρύθμιση χρεών μέσω… Σώρρα

Η Εφορία δεν τα λαμβάνει υπ’ όψιν της και κινείται με βάση τα όσα ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ορίζει και βεβαιώνοντας τις οφειλές.
Στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγκα βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, μετά το μπαράζ εξώδικων δηλώσεων οπαδών του «επιχειρηματία» Αρτέμη Σώρρα γιατί οι εφορίες και τα ταμεία δεν δέχονται το… ομόλογό του για την εξόφληση των χρεών τους!

Το θέμα έχει δημιουργηθεί από μια δικαστική απόφαση του 2013, με την οποία το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικαιώνει τον Σώρρα έχοντας αποφανθεί ότι «ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν», καθώς και «εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος».
Υπό αυτές τις συνθήκες παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα.
Ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε τα χρόνια της κρίσης ως … «εθνοσωτήρας» , ενώ μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα με τον μαγικό… αυλό των 600 δισ. Δολαρίων που διατείνεται ότι διαθέτει για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους ο Ελληνας ομογενής φαίνεται πως έπεισε πολλούς να τον ακολουθήσουν.
Ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις- Αρτέμης Σώρρας», έλαβε διαστάσεις… επιδημίας ανοίγοντας παραρτήματα στην Ελλάδα, το ένα μετά το άλλο. Στην Αιτωλοακαρνανία μόνο, λειτουργούν τουλάχιστον έξι παραρτήματα, από φίλους και μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσης» που έχουν δώσει τον …απίστευτο «Όρκο του πολεμιστή».
Η «εξώδικη δήλωση- εντολή- εξουσιοδότηση» (προς το δημόσιο) στην οποία μεταξύ άλλων παρατίθεται η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αλλά και άλλων , πολυσέλιδων εγγράφων, για ρύθμιση των χρεών των οφειλετών μέσω των «ομολόγων των 600 δις του Σώρρα» έχει κατατεθεί από δεκάδες οφειλέτες τον τελευταίο έναν χρόνο και στη ΔΟΥ Αγρινίου. Πολίτες από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσαν (συνήθως μέσω του ίδιου, εξουσιοδοτημένου προσώπου) το εξώδικο στη ΔΥΟ, για ρύθμιση …πάσης φύσεως οφειλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΟΥ Αγρινίου, δεν λαμβάνει ουσιαστικά υπ’ όψιν της το εξώδικο , κινείται για τους οφειλέτες με βάση τα όσα ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ορίζει και συνεχίζει να βεβαιώνει τις οφειλές.
Οι 50 περίπου πολίτες που έχουν προσέλθει, είτε οι ίδιοι είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, στη ΔΟΥ Αγρινίου με αυτό τον σκοπό , έχουν οφειλές μεγαλύτερες των 5000 ευρώ.
Οι πολίτες αυτοί πιθανότατα θα έχουν την τύχη εκείνων που επέλεξαν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας πριν από περίπου δύο χρόνια, συμμετέχοντας στο κίνημα «περί μη ανταποδοτικότητας των τελών κυκλοφορίας», που τελικά κατέληξαν να έχουν όχι μόνο την οφειλή των τελών εκείνου του έτους, αλλά και χρηματικό πρόστιμο όσο και το ποσό των τελών κυκλοφορίας που έπρεπε να έχουν πληρώσει και που τώρα προσπαθούν να εξοφλήσουν μέσω ρυθμίσεων…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ 
agrinionews
google page rank