Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Θείος Αλβανού στρατιώτη για τον αλβανικό αετό: «ΜΜΕ και πολιτικοί κατέστρεψαν τα παιδιά και μας τρομοκράτησαν»

Συγγενής των στρατιωτών αλβανικής καταγωγής που έβγαλαν την επίμαχη selfie με το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας υπερασπίζεται τους νεαρούς, κάνει λόγο για μία αθώα φωτογραφία και επιρρίπτει ευθύνες στα ΜΜΕ και τους πολιτικούς.
Συγκεκριμένα ο θείος ενός εκ των στρατιωτών δήλωσε: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Λυπάμαι πάρα πολύ που δόθηκε τόσο μεγάλη έκταση από τον τύπο και τους πολιτικούς γιατί καταστρέψανε παιδιά, γονείς, οικογένειες, τρομοκράτησαν κόσμο. Ανάμεσα στους τρομοκρατημένους είμαι και εγώ. Δεν έπρεπε για μια αθώα selfie να δοθεί τέτοια δημοσιότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ».
Από την άλλη πλευρά ο Εντμοντ Γκούρι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας αλβανικών συλλόγων στην Ελλάδα, κάνει λόγο για  μια νεανική φωτογραφία και τονίζει πως οι ακραίοι εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος μια αθώα φωτογραφία.
«Οι νεαροί στρατιώτες έβγαλαν μία αθώα selfie φωτογραφία που συμβολίζει τον Αλβανικό Αετό ο οποίος βρίσκεται στην σημαία της Αλβανίας και καμία σχέση δεν έχει με εθνικιστικές βλέψεις ή μυστικές υπηρεσίες. Μια νεανική φωτογραφία. Εάν είναι δυνατόν. Θα έβαζαν οι μυστικές υπηρεσίες selfie στο Facebook.

 Τα παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα, φοίτησαν στην Ελλάδα, αισθάνονται Έλληνες Αλβανικής καταγωγής, έχουν Ελληνική παιδεία και κατατάχθηκαν στον στρατό, για αυτούς του λόγους. Δεν ξεχνάνε φυσικά και την καταγωγή τους , αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί σε Ελλάδα και Αλβανία έπαιξαν ένα άσχημο παιχνίδι σε αυτά τα παιδιά.
Ειδικά οι ακραίοι εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος μια αθώα φωτογραφία. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα έχουν γεννηθεί περίπου 160 χιλιάδες παιδιά Αλβανικής καταγωγής που ζουν αρμονικά με τους Έλληνες εδώ και δεκαετίες. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σεβαστή αλλά οι εθνικιστικές κορώνες δεν ωφελούν κανέναν. Τα παιδιά εάν μπορούσαν να φανταστούν τι θα ακολουθήσει ποτέ δεν θα έβγαζαν αυτή τη φωτογραφία. Σεβόμαστε τους νόμους αυτής της χώρας και θα πορευτούμε όλοι μαζί ειρηνικά».
iefimerida.gr
google page rank