Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κρεοπωλεία Τσέλιγκας Αφοί Κύρκου: Μάσα Μάσα....Τι θα φαμε αυριο;;;

Μοσχάρι με λαχανικά και φέτα στο ταψί
Υλικά Συνταγής
1-1/2 κιλό μοσχαρίσια ελιά ή στήθος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φλ. ζεστό νερό
2 σκ. σκόρδο
3 πατάτες
3 χρωματιστές πιπεριές
3 κρεμμύδια
3 ντομάτες ώριμες ή 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες
250 γρ. φασολάκια πλατιά
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη παπρικα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
150 γρ. φέτα σε κομμάτια
2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε 3 φλ. νερό ζεστό.
Σκεπάζουμε και βράζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 35-40′.Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Σε γάστρα ή βαθύ ταψί κάνουμε μια στρώση όλες τις πατάτες, από πάνω βάζουμε σε μια στρώση όλο το κρέας. Κάνουμε μια στρώση τα κρεμμύδια σε φέτες, μια στρώση τις πιπεριές σε φέτες, τα φασολάκια ολόκληρα και τέλος, μια στρώση τις ντομάτες σε φέτες. Μπήγουμε τα σκόρδα στο φαγητό.Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την πάπρικα. Περιχύνουμε ταψί με 1 φλ. ζωμό από αυτό που βράσαμε το κρέας (τον υπόλοιπο τον χρησιμοποιούμε για άλλη παρασκευή, σούπα σάλτσα, ρύζι κλπ.), ραντίζουμε με το ξύδι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας όλες τις άκρες.Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 250ºC στις αντιστάσεις για 30′ και χαμηλώνουμε στους 160ºC. Σιγοψήνουμε το φαγητό σε χαμηλό φούρνο για περίπου 2.45′ ώρες. Στις 2.15′ ώρες ψησίματος ξεσκεπάζουμε και σκορπάμε τα κομμάτια φέτας. Αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο για τα επόμενα 30′, να λιώσει η φέτα και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
google page rank