Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου με θέμα:"Διορισμός των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ ως μονίμων"

Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου
Θέμα: Διορισμός των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ ως μονίμων
Κυρία Υπουργέ,
Σε γραπτή απάντησή σας στην υπ' αριθμ. πρωτ. 3658/18-06-2015 ερώτηση βουλευτή, είχατε εκφράσει τον στόχο της κυβέρνησης για σταδιακή μονιμοποίηση των ωρομισθίων εκπαιδευτών του ΟΑΕΔ και την αποκατάσταση αδικιών. Αναφερθήκατε επίσης σε διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να λυθεί το οξύ πρόβλημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Οργανισμού. 

Ωστόσο σήμερα, μετά την πάροδο ενός και πλέον έτους, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε μετέωρη κατάσταση και ο Οργανισμός να παραπαίει. Ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι το ωράριο των εκπαιδευτικών μειώθηκε σε έξι με οκτώ ώρες, με προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς που έχουν κάρτα ανεργίας. 
Έκτοτε δημιουργήθηκε μία πρωτοφανής κατάσταση με κάποιους εκπαιδευτικούς να διατηρούν παράλληλα το ελεύθερο επάγγελμά τους καταβάλλοντας  υψηλές εισφορές στο ταμείο τους και να υπόκεινται στην τιμωρία των έξι μόλις ωρών διδασκαλίας και με κάποιους άλλους να “κλείνουν τα βιβλία τους” ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις του ταμείου ανεργίας.  

google page rank