Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

«ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ»: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!

Διαστάσεις επιδημίας τείνει να λάβει το φαινόμενο της κλοπής σιδήρου και χαλκού στην περιοχή μας!
Η κλοπή μετάλλων παρουσιάζει μεγάλη έξαρση τα τελευταία χρόνια. Ως  βασική αιτία θεωρείται η αυξημένη τιμή της εμπορευσιμότητάς των μετάλλων καθώς και η εύκολη εξαφάνιση των ενοχοποιητικών στοιχείων, μιας και αμέσως μετά την κλοπή,  ακολουθεί η ανακύκλωση τους εμποδίζοντας τις αρχές στον άμεσο εντοπισμό τους. Οι κλέφτες μετάλλων δεν περιορίζονται στην κλοπή μόνο χαλκού ή μπρούτζου, που έχουν ιδιαίτερα αυξημένη τιμή στην αγορά,  αλλά κλέβουν οποιοδήποτε μέταλλο μπορεί να μεταφερθεί όπως αλουμίνιο ..hqdefault
Πηγή τροφοδότησης των κλεφτών για αλουμίνιο,  είναι τα διάφορα εγκαταλειμμένα εργοστάσια, όπου οργανωμένες σπείρες αφαιρούν πόρτες και παράθυρα αλουμινίου, προφίλ αλουμινίου από αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και σωλήνες άρδευσης από χωράφια του κάμπου.

Mόλις χθες συνελήφθησαν,  στη  περιοχή Ρεμπελιά Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  δυο άνδρες, ηλικίας 35 και 31 ετών, διότι από την παλαιά καπναποθήκη του Ηλιού, αφαίρεσαν ενενήντα τεμάχια κουφωμάτων αλουμινίου παραθύρου, τα οποία φόρτωσαν στο αυτοκίνητο του 31χρονου.
Πηγή τροφοδότησης για όσους κλέβουν χαλκό, είναι η αποξήλωση καλωδίων από αφύλακτες εγκαταστάσεις και βιομηχανικούς χώρους, η κλοπή στροφείων καλωδίων από αποθήκες εμπορίας, η αφαίρεση μετασχηματιστών από αγροτικές περιοχές, η αποξήλωση δικτύου δημοτικού φωτισμού, ακόμη και η αποξήλωση καλωδίου του ΟΤΕ από τις κολόνες της εταιρείας
Πηγή τροφοδότησης των κλεφτών για μπρούτζο είναι τα νεκροταφεία και οι καμπάνες των εκκλησιών. Έχει παρατηρηθεί, ιδιαίτερα στο νεκροταφείο Αγρινίου αλλά και σε περιφερεικά , οργανωμένη καταστροφή νεκροταφείων όπου αφαιρούν  τα καντήλια, αλλά και τα τάματα από τα μνήματα..
Όλα τα κλεμμένα μέταλλα «οδηγούνται» από τους κλέφτες σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης σκραπ,  προκειμένου να τα λιώσουν και στη συνέχεια να τα μεταπωλήσουν σε βιομηχανίες που τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι συνεργοί στο έγκλημα της κλοπής,  μιας και με τη συμβολή τους «ολοκληρώνεται η διαδικασία».
agriniosite
google page rank