Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η Αμβρακία οδός και η σύνδεση της με την Λευκάδα ioniaodos-360x240 Γενιά νέων έργων – Η Αμβρακία οδός και η σύνδεση της με την Λευκάδα

Μία ολόκληρη γενιά νέων έργων προετοιμάζεται να τεθεί σε δημοπράτηση από φέτος μέχρι το 2020. Πρόκειται για μία γενιά έργων που την χαρακτηρίζει η διαφορετικότητα καθώς δεν κυριαρχούν για πρώτη ίσως φορά οι δρόμοι.
Το ypodomes.com έχει μαζέψει για εσάς όλα αυτά τα έργα, πολλά από τα οποία είναι πολυδιαφημισμένα όπως η Γραμμή 4 του Μετρό αλλά και άλλα με μικρότερη “διαφήμιση” όπως η Παράκαμψη Χαλκίδας.
Αυτό που είναι εμφανές στη λίστα που το ypodomes.com ετοίμασε για εσάς σήμερα είναι πως τα σιδηροδρομικά έργα κερδίζουν πλέον έδαφος και θα δούμε αρκετά να δημοπρατούνται τα επόμενα χρόνια.
Ποια έργα όμως θα ξεκινήσουν να δημοπρατούνται από εδώ και μπρος; Για να ρίξουμε μία ματιά:

ΜΕΤΡΟ-ΓΡΑΜΜΗ 4: Πρόκειται για την περίφημη νέα γραμμή της Αθήνας που θα ξεκινά από το Άλσος Βεϊκου και μέσω Ακαδημίας θα καταλήγει στο Γουδή. Η δημοπράτηση της αναμένεται τους επόμενους μήνες και η κατασκευή της μάλλον θα ξεκινήσει το 2019. Το κόστος φτάνει τα 1,4 δισ ευρώ κάνοντας το συγκεκριμένο έργο το μεγαλύτερο αυτοτελές έργο Μετρό στην ιστορία.
ΤΡΑΜ-Προμήθεια Συρμών: Πρόκειται για προμήθεια 25 συρμών που αναμένεται να βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Κόστος περίπου 65εκ.ευρώ.
ΤΡΑΜ-Επέκταση προς Κερατσίνι-Πέραμα: Είναι η νέα επέκταση της Αττικό Μετρό. Είμαστε σε αρχικό στάδιο και δεν αναμένουμε την δημοπράτηση του έργου πριν το 2019. Κόστος εκτιμώμενο 180εκ.ευρώ.
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ-Ολοκλήρωση Αναβάθμισης διαδρόμου Κιάτο-Πάτρα: Πρόκειται για 4 εργολαβίες: Η πρώτη αφορά την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο και θα δημοπρατηθεί την Ανοιξη με 65εκ.ευρώ. Η δεύτερη αφορά την επιδομή-ηλεκτροκίνηση για το τμήμα Αίγιο-Ψαθόπυργος και θα δημοπρατηθεί στο τέλος του 2018 με 40εκ.ευρώ. Η τρίτη αφορά την επιδομή-ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο με 35εκ.ευρώ και δημοπράτηση το 2019. Η τέταρτη αφορά την υποδομή-επιδομή-ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Ρίο-Αγ.Διονύσιος Πάτρας και η δημοπράτηση εκτιμάται για το 2019 (εφόσον γίνει συμφωνία με τον Δήμο).
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ-Ηλεκτροκίνηση Δικτύου Θεσσαλίας: Θα έχουμε 2 εργολαβίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος. Η πρώτη είναι στο τμήμα Λάρισα-Βόλος με 54εκ.ευρώ και η δεύτερη στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα με 42εκ.ευρώ.
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ-Ολοκλήρωση Αναβάθμισης τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας. Έχουμε 3 δημοπρατήσεις. Η πρώτη θα γίνει φέτος και αφορά την ολοκλήρωση των υποδομών του Σταθμού της Αθήνας. Η δεύτερη αφορά την αναβάθμιση της υποδομής στο τμήμα ΣΚΑ-Οινόη και αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2019. Το ίδιο έτος αναμένουμε και την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας.
ΜΕΤΡΟ-Η/Μ και Προμήθεια Συρμών για τον Κλάδο Καλαμαριάς: Ο διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα το 2018 και αφορά την προμήθεια συρμών αλλά και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για τον κλάδο Καλαμαριάς. Το κόστος αναμένεται να είναι πάνω από 150εκ.ευρώ.
ΝΕΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί το 2019 από την Cosco. Το κόστος φτάνει τα 120εκ.ευρώ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΡΗΤΗΣ: Το πιθανότερο είναι να δούμε το έργο να δημοπρατείται το 2018. Το κόστος φτάνει τα 200εκ.ευρώ και αφορά την σύνδεση Λακωνίας-Κρήτης με την πόντιση καλωδίου.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ Ε65 ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ: Έργο το οποίο ακόμα αναζητά χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ. Το πιθανότερο είναι φέτος να κλείσει επιτυχώς. Δεν θα γίνει δημοπράτηση αλλά απευθείας ανάθεση στον κατασκευαστή του δρόμου.
ΝΕΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΚΤΕΛ ΕΛΑΙΩΝΑ: Το έργο είναι σε φάση αναζήτησης χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ. Αν όλα καλά τότε η δημοπράτηση του μπορεί να γίνει μέχρι τις αρχές του 2018. Ερώτημα αν στο αντικείμενο μπουν και τα συνοδά έργα. Το κόστος χωρίς τα συνοδά υπολογίζεται σε 120εκ.ευρώ.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ ΟΔΟΥ: Εργολαβία σκούπα ολοκλήρωσης: Μαζεύεται ότι δεν έχει τελειώσει (όλα εκτός από 15χλμ στο τμήμα Άκτιο-Βόνιτσα) και η δημοπράτηση αναμένεται να βγει μέσα στο 2017. Κόστος 165 εκ.ευρώ.
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Φιλόδοξο σχέδιο που αναζητά χρηματοδότηση. Θα γίνουν διάφορες δημοπρατήσεις για επέκταση του δικτύου σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία. Κόστος γύρω στα 200εκ.ευρώ.
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Έχει ξεκινήσει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Έπεται να βγει το κόστος και να γίνει η δημοπράτηση. Αν όλα πάνε καλά αυτό θα γίνει το 2018. Κόστος άγνωστο προς το παρόν.
ΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έργο που αναμένει στην “ουρά” του ΕΣΠΑ για να τραβήξει χρηματοδότηση. Η δημοπράτηση αν γίνει θα είναι περί το 2019. Κόστος 180εκ.ευρώ.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ: Μιλάμε για τον ΒΟΑΚ και την μετατροπή του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Αναζητούνται 600εκ.ευρώ για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο από την ΕΤΕπ αλλά και το απαραίτητο μείγμα αποπληρωμής. Η δημοπράτηση δεν αναμένεται ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση πριν το τέλος του 2017.
ΔΙΠΛΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΟΔΟ: Το έργο είναι ώριμο και αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι το καλοκαίρι με κόστος 42εκ.ευρώ.
agriniotimes
google page rank