Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Novartis: Έφοδος στο σπίτι της Αγρινιώτισσας, Γωγώ Φαρμάκη

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Novartis οι εισαγγελείς «σκανάρουν» τώρα και τη showbiz! Λίγες μέρες μετά την έφοδο στα κεντρικά γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας στη Μεταμόρφωση, όπου έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία αναζητώντας στοιχεία σχετικά με φερόμενες δωροδοκίες οι οποίες φημολογείται ότι αγγίζουν ακόμα και πολιτικά πρόσωπα, οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν «ντου» στο σπίτι της Γωγώς Φαρμάκη!
Η ηθοποιός έχει με την αδελφή της Ολγα fashion blog, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκαν και τα αρχεία του εκλιπόντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, αλλά και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη.
Έπειτα από παραγγελία των εισαγγελικών Αρχών, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της γνωστής από τη συμμετοχή της στο σίριαλ του Mega «Κλεμμένα όνειρα» ηθοποιού Γωγώς Φαρμάκη, η οποία διατηρεί το site Kisterss μαζί με την αδελφή της, Playmate 2006, Ολγα.
Το πρωί της Τρίτης
Η έρευνα έγινε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, με αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ιστοσελίδα μόδας που διατηρούν οι δύο αδελφές είχε λάβει διαφήμιση για τα προϊόντα της Novartis, άγνωστο με ποιο κριτήριο. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την κατοικία της Γωγώς Φαρμάκη και το γραφείο της ιστοσελίδας στον ίδιο χώρο φέρεται ότι κατέσχεσαν υπολογιστές αλλά και έγγραφα σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Την ίδια ώρα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών της ίδιας υπηρεσίας έκανε έρευνα στα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη» αλλά και στο σπίτι του εκδότη της Παναγιώτη Μαυρίκου, που βρήκε φριχτό θάνατο σε ηλικία 42 ετών το περασμένο καλοκαίρι, όταν το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε εν κινήσει στις φλόγες στην Αττική Οδό.
Τότε το όνομά του είχε ακουστεί στην υπόθεση των δημοσιογράφων που φέρεται ότι εκβίαζαν δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να λαμβάνουν διαφημίσεις. Και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί κατέσχεσαν υπολογιστές και έγγραφα, τα οποία θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι διασυνδέσεις στελεχών της εταιρίας με ανθρώπους του Τύπου.
Η τρίτη και τελευταία έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν στο σπίτι και το γραφείο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, απ’ όπου επίσης κατέσχεσαν υπολογιστές και φακέλους με έγγραφα που θα εξεταστούν.
Οι έρευνες ακολουθούν το «ξεψάχνισμα» των αρχείων της εταιρίας Novartis στις αρχές Ιανουαρίου, τρεις εβδομάδες μετά την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της εταιρίας. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν στα έγγραφα ή στα αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών που φέρεται ότι κατέσχεσαν οι εισαγγελικές Αρχές υπάρχουν στοιχεία χρήσιμα για την έρευνα.
Υπενθυμίζεται ότι το έναυσμα για την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης από τις εισαγγελικές Αρχές είχαν δώσει δημοσιεύματα για δύο Ελληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας-Εταιρικής Ευθύνης της Novartis και φέρεται ότι κατέθεσαν στις ΗΠΑ εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν μίζες σε πάνω από 4.000 ιδιώτες γιατρούς και συναδέλφους τους, οι οποίοι εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα υγείας, με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.
Λογαριασμοί στελεχών στο «στόχαστρο»
Τη δική του έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis και τους υψηλόβαθμούς της τρέχει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, έχοντας στο στόχαστρο στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας.
Η έρευνα απλώνεται σε βάθος δεκαετίας και στο πλαίσιο αυτό θα ερευνηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί στελεχών της εταιρίας, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών. Η έρευνα του κ. Δραγάτση έρχεται λίγες ημέρες μετά την εντολή από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4.500 γιατρών και κρατικών λειτουργών ώστε να προωθούν τα φάρμακά της.
Σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή στελεχών των υπ. Δικαιοσύνης και Υγείας συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα συνδράμουν στην έρευνα του εισαγγελέα. Ανάμεσα σε άλλα, αποφασίστηκε να εντοπιστούν παλιές δικογραφίες, αν υπάρχουν, και να εντοπιστούν πορίσματα παλαιότερων διοικητικών ερευνών για την υπόθεση που δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια του εισαγγελέα.
Μια τέτοια έρευνα είχε διαταχθεί τον Νοέμβριο του 2012 από τον τότε αναπληρωτή υπ. Υγείας Μάριο Σαλμά. Ενώ η αρχική εντολή ήταν να ερευνηθεί το θέμα εντός 90 ημερών, υποβλήθηκε τελικά εντός λίγων ημερών πόρισμα οκτώ σελίδων. Ο κ. Σαλμάς το χαρακτήρισε «ανεπαρκές και συγκαλυπτικό» . Τον Ιανουάριο του 2013 υποβλήθηκε άλλο πόρισμα, όμως αυτό φέρεται ότι δεν κατέληξε ποτέ στον εισαγγελέα.
espressonews.gr
google page rank