Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ο 38χρονος που «φέσωνε» επιχειρηματίες της Μυκόνου και ο εμπρησμός δάσους στην Αιτωλoακαρνανία

Η καλοστημένη απάτη με πλαστές εγγυητικές επιστολές για να ικανοποιεί τα ακριβά γούστα του
Εντυπωσιακή απάτη στην Μύκονο με «παραπλανητικές» ενοικιάσεις αυτοκινήτων και πληρωμές διαμονών σε πολυτελή ξενοδοχεία αποκάλυψε μετά από πολυήμερη έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας του νησιού.
Μια υπόθεση που περιλαμβάνει εξαπατημένους τουριστικούς παράγοντες του νησιού (ανάμεσα σε αυτούς ξενοδόχους αλλά και υπευθύνους πολλών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων), ψεύτικες καταθέσεις από Τράπεζα της Αυστρίας, παράνομη χρήση ασυρμάτου της ΕΛ.ΑΣ αλλά και κατηγορίες για εμπρησμό δασών στην Αιτωλοακαρνανία.
Η δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος ενός 38χρονου ιδιώτη που διαμένει στην Βούλα και ο οποίος παρότι είχε κατηγορηθεί και άλλες φορές για απάτες κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα από τον ανακριτή Αγρινίου, για εμπρησμό σε δάσος.Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που κατέγραψε στις 4 Ιουνίου 2017 το Τμήμα Ασφαλείας Μυκόνου, ο 38χρονος τον τελευταίο χρόνο εμφανιζόταν ως μεσάζων για την ενοικίαση οχημάτων με οδηγούς, σε Ελληνες και ξένους πλούσιους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι υποτίθεται ότι ήταν πελάτες του.
Ο 38χρονος δήλωνε ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στην οδό Βουκουρεστίου – όπου φέρεται να εξέδιδε πλαστά τιμολόγια πληρωμής- ενώ εμφανιζόταν κυρίως με το ψεύτικο όνομα «Παππάς Κωνσταντίνος». Ετσι εξαπάτησε τουλάχιστον έξι ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης ΙΧ στον Ανω Μύλο, στο Μύλο του Κόκκινου, στην Ανω Μερά, στην Φάμπρικα , στο Δραφάκι και σε άλλες περιοχές της Μυκόνου. Επιπλέον ο 38χρονος φέρεται να διέμενε σε ξενοδοχεία του νησιού όπου επίσης εξέδιδε πλαστά δελτία πληρωμής. Όταν οι παθόντες τουριστικοί παράγοντες του νησιού ζήτησαν την πληρωμή τους –ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ- τους παρουσίασε καταθετήρια από την Τράπεζα της Αυστρίας αλλά και στοιχεία για ανάμιξη στις πληρωμές μίας εταιρείας «προστασίας υψηλών προσώπων» στην Αθήνα! Όμως όλα αυτά αποδείχθηκε ότι δεν είχαν κανένα αντίκρισμα …
Οταν οι αστυνομικοί της Μυκόνου τον συνέλαβαν σε ξενοδοχείο του νησιού, η υπόθεση απέκτησε και άλλες διαστάσεις. Στην κατοχή του κατηγορουμένου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ασύρματος ο οποίος σε θέση λειτουργίας είχε τη δυνατότητα ακρόασης και εκπομπής στη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ. Ακόμη σε μία ατζέντα του βρέθηκαν αναφορές για ονόματα ιδιωτών με τους οποίους είχε και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες και «φοβόταν για την ζωή του». Οι αστυνομικοί του νησιού αναζήτησαν τα άτομα αυτά –επιχειρηματίες που διέμεναν στην Αθήνα αλλά και στην Κρήτη- από τους οποίους ο 38χρονος είχε υφαρπάξει ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι από τον Μάιο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 το συνολικό ποσό με το οποίο χρέωσε τα πολυτελή ξενοδοχεία ανέρχεται σε 18.000 ευρώ.
Σημειώνεται δε ότι μόνο στο τελευταίο ξενοδοχείο που επισκέφτηκε, έκανε λογαριασμό 12.000 ευρώ, τα οποία φυσικά πλήρωσε με πλαστές επιταγές.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν μία αναφορά που βρήκαν στην ατζέντα του 38χρονου ότι «αναλαμβάνει κι εκδοση βίζας». Ο 38χρονος πρωταγωνιστής της «απάτης της Μυκόνου» ισχυρίσθηκε, ότι «δεν εξαπάτησε τους επιχειρηματίες του νησιού , αλλά δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρηματικά ποσά, λόγω της άσχημης οικονομικής του κατάσταση και πως σκοπός του είναι να τους ικανοποιήσει χρηματικά».
tovima.gr
google page rank