Ετικέτες

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Κορυφώθηκαν, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Μονή Φανερωμένης

Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου και συνιερουργούντων του Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικου και του εγχώριου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιου Βασιλειάδη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, καθώς και των Αρχών του τόπου, κορυφώθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2016, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, η πανήγυρη στη Μονή Φανερωμένης προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης, πολιούχου και προστάτιδας του νησιού της Λευκάδας.
Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας συνοδεία της Μπάντας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας, στην οποία συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο, σύσσωμος, σχεδόν, ο κλήρος της Μητρόπολης Λευκάδας και πλήθος προσκυνητών.
Μετά τη Λιτάνευση της Εικόνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής και το Ναυτικό Μουσείο Λευκάδας που στεγάζεται στον ίδιο χώρο, δωρεά στη Μονή του Νίκου Θάνου-Μορίνα.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο νησί μας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Διοικητήριο η τελετή αναγόρευσής του σε Επίτιμο Δημότη Λευκάδας και στη συνέχεια ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας, τη Λευκαδιακή Πινακοθήκη καθώς και το Ιστορικό Κέντρο «Λευκάδιος Χερν», ενώ κατόπιν κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Μαγεμένου στη Νικιάνα που είναι αφιερωμένο στη μάζωξη των οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης τον Ιούλιο του 1807, υπό την οργάνωση και καθοδήγηση του Ιωάννη Καποδίστρια 
Οι πενθήμερες εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες το απόγευμα με τον Εσπερινό και το Κτητορικό Μνημόσυνο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουνίου με την Ιερά Παράκληση, όπου και θα επιστραφεί η εικόνα στο θρόνο της.kolivas