Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Επιθεώρηση των εργασιών του υδραγωγείου Κατούνας, από τον Αντιδήμαρχο Προδρομίτη Σωτήρη και την δημοτική Σύμβουλο Αθηνά Καρέλου.

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του χωριού, οι επισκευές των υδατοδεξαμενών της Κατούνας έτσι ώστε να πίνουμε καθαρό νερό, λύθηκε αυτές τις μέρες. Οι υδατοδεξαμενές βρίσκονται  στο αλσύλλιο στο ψηλότερο σημείο του χωριού μας και μέσα σ’ αυτές συσσωρεύεται το νερό που έρχεται από τα δυο εξωτερικά δίκτυα από τις πηγές του κεφαλόβρυσου μέσω των οποίων υδρεύεται η Κατούνα, η Κωνωπίνα και το Λουτράκι.
Η πρώτη δεξαμενή είχε επισκευασθεί πριν μερικούς μήνες και εκεί πήγαινε το νερό αυτές τις μέρες καθώς επισκευαζόταν η δεύτερη. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και το προσωπικό κατόπιν εντολής της δημοτικής αρχής επισκεύασαν και τις δύο δεξαμενές έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και να πίνουμε με σιγουριά καθαρό νερό,  έγινε κεντρική μόνωση εσωτερικά και εξωτερικά των δεξαμενών έτσι ώστε να μην μπαίνουν διάφορα στην δεξαμενή.
Έγιναν αλλαγές σε πολλές βάνες , όπως και την κεντρική που απομονώνει την μια δεξαμενή από την άλλη και φυσικά η ολική περίφραξή της.
Ένα ορατό πρόβλημα που φαίνεται ότι θα ανακύψει για το φετινό καλοκαίρι είναι η χαμηλή στάθμη των πηγών στο κεφαλόβρυσο.
Φέτος λόγω των ελάχιστων χιονοπτώσεων στα ακαρνανικά όρη αλλά και βροχοπτώσεων η στάθμη των πηγών έχει κατέβει. Γι’ αυτό όλοι ας προσέξουμε και να μην καταναλώνουμε άσκοπα νερό, να κλείνουμε τις βρύσες μετά την χρήση τους πριν να είναι αργά και να θυμηθούμε τα δύσκολα καλοκαίρια που έχουμε περάσει.
Είναι πλέον κατανοητό, ακόμη και από τους πιο κακόπιστους, ότι ο Δήμος έχει προτεραιότητες στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων των χωριών μας και δεν μένει  στα έργα βιτρίνας και του φαίνεσθε, αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το πλήθος των έργων που έχει προγραμματίσει αλλά και ξεκινήσει αφήνοντας πίσω του μικροπροβλήματα και τοπικιστικές αντιθέσεις και μικροψυχίες.  
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:






























google page rank