Ετικέτες

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Αυτοκίνητο πήρε φωτιά και ξέσπασε πυρκαγιά στην Κομποτή Ξηρομέρου

Η φωτιά που ξεκίνησε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκα BMW (φωτό), ήταν η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 12:45 χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Κομποτής Ξηρομέρου. 
 Πρώτο από όλα στο σημείο έφθασε το πυροσβεστικό της Κατούνας (της Δήμου μας).
Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων περίπου 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, εξαπλώθηκε γρήγορα καίγοντας περίπου 3 στρέμματα δασικής έκτασης και δεκάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Χάρη στην ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος που έσπευσε άμεσα με ισχυρή δύναμη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας και την ενίσχυση με 2 οχήματα από Αγρίνιο, 1 από Μεσολόγγι και 1 από Ναύπακτο, έθεσε γρήγορα υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά. 
Την ίδια στιγμή απογειώθηκαν από την Ανδραβίδα 2 Canadair με προορισμό την Κομποτή, χωρίς όμως να χρειαστεί να επιχειρήσουν στο σημείο αποχώρησαν για άλλη αποστολή στη Νότια Κέρκυρα. Από την πυρκαγιά δεν υπήρξαν υλικές ζημιές καθώς με υπερπροσπάθεια σώθηκαν 2 εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα που βρισκόταν στον κάμπο της Κομποτής (Παλαιόκαστρο). Να σημειωθεί πως το όχημα στο οποίο σημειώθηκε η φωτιά, έφερε εγκατάσταση υγραεριοκίνησης.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: 
e-maistros.