Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Στο Αγρίνιο πιστοί προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο Άγιος Παΐσιος

Μετά από τα ιερά γυαλιά και την ιερή πλαστική παντόφλα του Αγίου, έρχεται για προσκύνημα και το θαυματουργό του βρασμένο κάστανο 

Όχι, αγαπητοί φίλοι και φίλες,  δεν είναι είδηση από το κουλούρι. Μετά το προσκύνημα της ιερής πλαστικής παντόφλας του Αγιου Παΐσιου στην Κύπρο, μετά το προσκύνημα των ιερών γυαλιών του Αγίου Παΐσιου στην Αργολίδα, τώρα ήρθε και το προσκύνημα του ιερού βρασμένου κάστανου από τον Αγιο Παΐσιο στο Αγρίνιο.

Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Αγρινίου, Agrinionews:
Παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου Aγρινίου.
Η Αγρυπνία τελέσθηκε υπαιθρίως, δίπλα στον πλάτανο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης μαρτύρησε. Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και προσευχόταν, όπως ο ίδιος πληροφορούσε προσκυνητές στο Άγιο Όρος που τον επισκέπτονταν, με καταγωγή από το Αγρίνιο.

Κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο: τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό. Έτσι, ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν.
 Δεν ξέρουμε θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σε αυτήν την είδηση, τα συμπεράσματα δικά σας......


πηγη:  http://luben.tv
google page rank