Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Τον λένε Πατέρα, είναι 81 και διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή της κυβέρνησης ανάμεσα στους νέους διοικητές νοσοκομείων που ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας να τοποθετηθούν αρκετοί πολιτευτές και κομματικά πρόσωπα, χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα.

Ένα από τα πρόσωπα που σχολιάστηκε περισσότερο είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Πατέρας, 80 ετών. Υπήρξε πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων. Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του προκλήθηκαν τόσο λόγω της ηλικίας του, όσο και για την έλλειψη τυπικών προσόντων για να διοικήσει ένα νοσοκομείο. Είναι εκπαιδευτικός, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος χριστιανικών σωματείων, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του σωματείου των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκωτία.
          
Μιλώντας σε τοπικό ρ/σ των Τρικάλων (ράδιο Ζυγός) ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε πως θα κρατήσει τον μισθό του διοικητή και όχι τη σύνταξη που λαμβάνει.
Το 2016 ο κ. Πατέρας είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και η τότε εκπρόσωπος του κόμματος τον είχε καταγγείλει ότι έφυγε επειδή δεν διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου!
Αυτή είναι η δήλωση των ΑΝΕΛ, το 2016:
«Ο πολιτευτής Τρικάλων κ. Κώστας Πατέρας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Κίνημα επικαλούμενος προσχηματικά διάφορους λόγους.
Εκείνο που δεν λέει ο κ. Πατέρας είναι ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα.
Παρακαλούνται όσοι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επιθυμούν κυβερνητικές θέσεις χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα, να αποχωρήσουν».
Όπως αναφέρει το trikalanews.gr ο Κώστας Πατέρας αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του ως νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας είχε σειρά επαφών.
«Με χαρά αλλά και εμφανή συγκίνηση δέχτηκε τα συγχαρητήρια των πολυάριθμων φίλων του που του εύχονταν καλή θητεία με δύναμη και υγεία στα νέα του καθήκοντα ώστε να φέρει εις πέρας το έργο του με το ήθος και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει. Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Πατέρας είχε και εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Σκρέκα που εγκαρδίως τον συνεχάρησαν και συμφώνησαν στο να υπάρξει συνεχής και αποτελεσματική συνεργασία προς όφελος της δημόσιας υγείας και όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», αναφέρει το δημοσίευμα!
Αντιδράσεις και στη ΝΔ
Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν οι φωνές για τις διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των προσώπων που επιλέχθηκαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ειδικά στην περιφέρεια. Οι αντιδράσεις αφορούν και την επιλογή πολλών απόστρατων, στελεχών της ΝΔ χωρίς εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς, Γρηγόρης Χάτσιος, ο οποίος είναι κουμπάρος του βουλευτή της ΝΔ Ζήση Τζηκαλάγια.
Ο κ. Τζηκαλάγιας μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel, παραδέχθηκε την … κουμπαριά: «Φυσικά και είπα μια καλή κουβέντα στον υπουργό Υγείας», τόνισε και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει συγγένεια εξ’ αίματος: «Το ότι είναι συμμαθητής μου, παιδικός φίλος και μας συνδέει και μια κουμπαριά αυτό δεν έχει καμία σημασία! Δηλαδή όποιος έχει μια προσωπική σχέση με έναν πολιτικό θα πρέπει να αποκλείεται;», είπε χαρακτηριστικά.

Aς σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τοποθετηθεί προεκλογικά για τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας, αναφέροντας τα εξής:«Μη κοροϊδευόμαστε, δεν χρειάζονται τα νοσοκομεία μας τεχνοκρατικό μάνατζμεντ; Το να φέρεις ένα μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο. Γιατί είναι κακό αυτό; τι προτιμάει ο κόσμος να διορίζουμε αποτυχημένος βουλευτές στα Νοσοκομεία μας;».


Πηγή: iefimerida.gr 
google page rank