Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Απένταξη των ΚΔΑΠ από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ εξετάζει το υπ. Εργασίας

Την απένταξη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) από το συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ., το υπουργείο Εργασίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» (από όπου συγχρηματοδοτούνται μαζί με τους παιδικούς σταθμούς). Ο ίδιος ανέφερε ότι το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται μετά από πιέσεις των ιδιοκτητών ιδιωτικών παιδικών σταθμών, στις οποίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν ενδώσει. Στην περίπτωση που υλοποιηθεί το παραπάνω ενδεχόμενο, όπως τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, οι δήμοι θα κληθούν να καλύψουν στο 100% τις δαπάνες λειτουργίας τους.
Να σημειωθεί ότι κατά την φετινή σχολική χρονιά 67497 παιδιά φιλοξενούνται στα ΚΔΑΠ που λειτουργούν στους δήμους της χώρας, ενώ άλλα 4.531 παιδιά με ειδικές ανάγκες φιλοξενούνται στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, που προσφέρουν την ολοήμερη φροντίδα τους.
google page rank