Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Σεισμός στην Αλβανία: 6,4 Ρίχτερ με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες - Κατέρρευσαν πολυκατοικίες

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Αλβανία. Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια.

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών με επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Δυρραχίου και 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων της Αλβανίας κατέγραψε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS). Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ένας νεκρός, που πήδηξε από κτίριο και δεκάδες τραυματίες.

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Πολλά τμήματα στις περιοχές αυτές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κτίριο, που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.





Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε την Αλβανία την 21η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα.





google page rank