Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συμφωνία Ελπίδας» Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας (ΧΥΤΑ Παλαίρου- καρνάγιο -ανάπλασης της πλατείας Σακελλαροπούλου «Νυχτερίδας»- αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού)

Δημοτικό Συμβούλιο 25.11.2019
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Συμφωνία Ελπίδας»


• Ως προς το θέμα του ΧΥΤΑ Παλαίρου, αλλά και των ανεμογεννητριών στα Ακαρνανικά, κατόπιν πρότασης της παράταξής μας και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποφασίστηκε η διεξαγωγή έκτακτης και ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

• Για το καρνάγιο της Παλαίρου, υπήρξε δέσμευση της δημοτικής αρχής, ότι θα προβλεφθεί στο σημείο χώρος για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών ψαράδων. Η παράταξή μας έθεσε θέμα για τη διερεύνησης της δυνατότητας νομιμοποίησης του χώρου ή μετεγκατάστασης σε άλλον τυχόν κατάλληλο, προκειμένου να μην υπάρξει αυτό το καίριο πλήγμα στους επαγγελματίες.
• Τέθηκε επίσης το ζήτημα της ανάπλασης της πλατείας Σακελλαροπούλου («Νυχτερίδας») στη Βόνιτσα, η οποία με την υφιστάμενη μελέτη επιχειρείται να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης. Κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, με τις ψήφους του συνόλου της αντιπολίτευσης, υιοθετήθηκε η πρόταση της παράταξής μας, η οποία: α) Διαπιστώνει την ανάγκη αναθεώρησης της μελέτης, στην κατεύθυνση της εξάλειψης ή του περιορισμού των θέσεων στάθμευσης, στο απολύτως αναγκαίο τυχόν μέτρο, β) Εντέλει την τεχνική υπηρεσία στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να ανασταλεί η πρόοδος τυχόν εργασιών που θα δημιουργήσουν αμετάκλητες καταστάσεις ως προς την αναθεώρηση και γ) Αποφασίζει την εισαγωγή προς αξιολόγηση όλων τυχόν αιτήσεων πολιτών που προβάλλουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί του χώρου του έργου.
• Ως προς το ζήτημα που απασχόλησε την επικαιρότητα, ήτοι της αγοράς εκ μέρους του Δήμου επιβατηγού αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού, η παράταξή μας επισήμανε ότι το αίτημα της δημοτικής αρχής δεν είναι νόμιμο, καθώς υπάρχει υπουργική απόφαση από το 2010, η οποία περιορίζει σε συγκεκριμένα κυβικά και κόστος παρόμοιες αγορές. Παράλληλα, υπήρξαν και επισημάνσεις ουσίας, αναφορικά με την κοινωνική προκλητικότητα μιας τέτοιας αγοράς, με τεχνικές προδιαγραφές μάλιστα «φωτογραφικές» συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Δημήτριος Μασούρας 
google page rank