Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

“Ελεγχόμενο κέντρο” για πρόσφυγες-μετανάστες στο Αγρίνιο σύμφωνα με νέες πληροφορίες

Ξεκινάει το επόμενο χρονικό διάστημα η κατασκευή των πέντε ελεγχόμενων κέντρων για προσφυγές και μετανάστες στην ενδοχώρα, συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων θέσεων, αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής». Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, το ένα θα είναι στο Αγρίνιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα , τα πρώτα πέντε ελεγχόμενα κέντρα θα είναι σε Δυτική Κρήτη, Αγρίνιο, Λιβαδειά, Λαμία και Ριτσωνα, ενώ σε δεύτερο χρόνο αναζητούνται χώροι σε Άρτα και Φωκίδα.
Η πληροφορία βέβαια δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία καθώς οι σχετικές πληροφορίες είναι επίμονες το τελευταίο διάστημα και στρέφονται γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου.
Προφανώς ωστόσο η διαρροή αναμένεται να κινητοποιήσει τη δημοτική αρχή που πρέπει να ενημερωθεί και η ίδια με τη σειρά της να πληροφορήσει σχετικά την τοπική κοινωνία, αρχής γενομένης από το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.
Θυμίζουμε εξάλλου πως σύμφωνα με όσα η Κυβέρνηση έχει αναφέρει, οι τοπικές κοινωνίες θα λάβουν «αντισταθμιστικά μέτρα», τα οποία επίσης θα προσδιορίζονται κατά περίσταση. Για το Αγρίνιο ενδιαφέρον έχει το ποια θα μπορούσαν να είναι τα μέτρα «ανακούφισης» από ένα τέτοιου τύπου «κλειστό κέντρο» και δη «προαναχωρησιακό».
google page rank