Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Την Κυριακή 8/12/2019 στην αίθουσα του Δημαρχείου η επόμενη συνάντηση του υπό ίδρυση συλλόγου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης

Την Κυριακή 24/11/2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημαρχείου (Μετά από δεύτερη ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες του δήμου Ακτίου Βόνιτσας ) η συνάντηση συμπολιτών μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ίδρυση του Συλλόγου Τουριστικής Προβολής Και Ανάπτυξης του Δήμου μας. 
Πολλές οι πρωτοποριακές ιδέες και προτάσεις, μεγάλο το ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους με ποικίλα επαγγέλματα και ενδιαφέροντα, αλλά και καταξιωμένους επαγγελματίες στον τομέα τους. 

Μετά από αυξημένο ενδιαφέρον συμπολιτών μας που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αποφασίστηκε και μια τρίτη συνάντηση την Κυριακή 8/12/2019 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του δημαρχείου.
Σκοποί του Συλλόγου είναι: 

α) Η μελέτη, προστασία και προαγωγή της θέσης και της συμβολής του τουρισμού στην οικονομία του δήμου Ακτίου Βόνιτσας 
Η έρευνα και μελέτη του τουρισμού με σχέση με την προστασία και την ανάδειξη του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής. 
Η μελέτη τουριστικής πολιτικής και τουριστικών εφαρμογών και η υποβολή σχετικών προτάσεων προς τις αρμόδιες αρχές για την υιοθέτηση μέτρων και κανόνων με στόχο την προσφορά τουριστικών υπηρεσιών υψηλού ποιοτικού επιπέδου. 
Η ενεργός ανάμειξη του Συλλόγου στην τουριστική προβολή του τόπου μας. 
β) Η συμμετοχή σε οργανώσεις, συλλόγους επιμελητήρια, ενώσεις και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό που επιδιώκουν τον ίδιο ή παρεμφερή σκοπό ή που έχουν σχέση με τους σκοπούς που επιδιώκει ο Σύλλογος.
γ) Η παροχή επιστημονικής, οργανωτικής ή διοικητικής στήριξης και βοήθειας πάσης μορφής (τεχνικές, επαγγελματικές, εκπαιδευτικές, οργανωτικές κ.λπ. ειδικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις) που αφορούν ή/και συμβάλλουν στην προαγωγή του τουριστικού τομέα και των τουριστικών επιχειρήσεων. 
δ) Η θέσπιση κανόνων δεοντολογίας και συμπεριφοράς για την προστασία του καταναλωτή και τη διαφύλαξη του ποιοτικού επιπέδου των τουριστικών επιχειρήσεων και του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των Μελών του συλλόγου. 
ε) Η συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς (δημοτική επιτροπή τουρισμού, σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, επιμελητήριο κλπ), με σκοπό την εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος 
ζ) Η ενημέρωση για επενδυτικά προγράμματα, οι προτάσεις συγχρηματοδοτούμενων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους προγραμμάτων καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Φίλοι μου είναι στο χέρι μας να πάει ο τόπος μας μπροστά καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να έρθουν στην συνάντηση.
google page rank